Modemimi kendim değiştirebilir miyim?

Merhabalar, şu an Türk Telekom internetimizle çalışan ZYXEL bir modemimiz var (hatta şu linktekinin aynısı: TE Zyxell 3312-b10b Vdsl2 + Adsl2 Türklekom Fiber Modem Fiyatı, Yorumları - Trendyol) fakat muhtemelen ömrünün sonuna geldi. Yeni bir modem almayı düşünüyorum fakat internetten aldığım dsl destekli herhangi bir modemi alıp taksam, direkt kullanabilir miyim? Kurulum mevzusu var sanırım ama çok hakim değilim. Ayrıca şunu alabilirsin dediğiniz modem önerileriniz varsa eklerseniz sevinirim, altyapı fiber diye biliyorum.
Türk Telekom'dan PPPoE bilgini müşteri hizmetlerinden veya SMS olarak isteyebilirsin. Alacağın modeme ise PPPoE bilgini gireceksin. VLAN ID: 35 olarak gireceksin. Çok spesifik yerlerde VLAN ID: 514 olabiliyor. Ama %90 oranında VLAN ID: 35'dir. MTU/MRU bilgisi 1492 (Standart olarak 1492 yazılı olabiliyor bazen olmayabiliyor). Kaydet dedikten sonra direkt internete çıkacaksın. Sadece VDSL için değil dediğim GPON altyapılar için de geçerli. Direkt kendi cihazını kullanma izni Türk Telekom'da var.

Türk Telekom'dan PPPoE bilgini müşteri hizmetlerinden veya SMS olarak isteyebilirsin. Alacağın modeme ise PPPoE bilgini gireceksin. VLAN ID: 35 olarak gireceksin. Çok spesifik yerlerde VLAN ID: 514 olabiliyor. Ama %90 oranında VLAN ID: 35'dir. MTU/MRU bilgisi 1492 (Standart olarak 1492 yazılı olabiliyor bazen olmayabiliyor). Kaydet dedikten sonra direkt internete çıkacaksın. Sadece VDSL için değil dediğim GPON altyapılar için de geçerli. Direkt kendi cihazını kullanma izni Türk Telekom'da var.
SMS olarak nasıl isterim? Bir numaraya mesaj mı atmam lazım?

Evet. 6606'ya SIFRE (Faturanda yazan İnternet Hizmet Numaranı) yazacaksın. Diğer yol ise Müşteri hizmetlerini arayıp telesekreterin seni yönlendirdiği adımları takip ederekte sana gönderebiliyor PPPoE kullanıcı adını ve şifreni hiç insanla görüşmeden.
Dipnot: SMS göndereceğin telefon Türk Telekom abonesi kimse onun telefonundan SMS atılması gerekiyor. Başka telefondan attığın zaman SMS gelmez.

Ustune tiklayinca gozukmuyorsa ya da attigim ekran goruntusundeki gibi sagda goz ikonu yoksa nasil gozukur ben de bilmiyorum.

1698142533418.png

Eğer üstteki arkadaşın dediği yoksa şu rehberle de öğrenebilirsiniz. Superonline olduğuna bakmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı