Modemin IPsini Değiştirdim Arayüze Giremiyorum

alicansaglam

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba,

Elimde ttnetin verdiği exper marka bir modem var. Tam model numarası "EWM-01"...

Normalde 192.168.1.1 yazarak bu modemin arayüzüne ulaşabiliyordum. Lakin bu modemi modem olarak değil de acces point olarak kullanmak için çıkardım kutusundan. Dhpc ayarlarını yapmama rağmen internet erişimini sağlayamadığım için internette gördüğüm videolardaki gibi ip ayarlarını ana modeme göre değiştirmek istedim. Denemek için 192.168.2.1 yazdım kaydet dedim ve modemin arayüzüne bir daha erişemedim. Birçok farklı ip adresi denemesi yaptım ama olmadı. Öte yandan modemdeki reset düğmesine basıyorum ve galiba o da bozuk. Ne yapmamı önerirsiniz, bilginiz var mı?

Maalesef reset düğmesi çalışmıyor. Modemi açıp reset düğmesine giden tellere kısa devre yaptırdım ama yine de resetlenmedi. Öte yandan ipconfig yazdım her zamanki ip adreslerini yazdı. Onlarla bağlanmayı denedim yine olmadı. Modemin arayüzüne bir türlü erişemiyorum.

İlk mesajın ilk cümlesinde de yazdığı gibi modem markası "Exper-EWM-01"dir. Kablolarda sorun yok. Komuk istemcisine iki kere ipconfig yazdım. İlkinde farklı ikincisinde farklı şeyler çıktı. Alttaki resme bakarsanız sanırım olayı biraz daha iyi anlayacaksınız. Yazan tüm ip adreslerini mozilla firefox, google chrome ve internet explorer üzerinde denedim. Sonuç olumsuz...

Kr6oON.png

Modemin standart ip adresi 192.168.1.1'dir. Modem üzerinde en sağda ethernet ışığı yanıp sönüyor değil mi?

Arkasındaki reset tuşuna örneğin kürdan ile maksimum 15 saniye basılı tutar mısın? Bu işlemden sonra cihazın üzerindeki ışıkların sönmesi gerekiyor. Fazla uzun basılı tutma modemi yakabilirsin.

Ayrıca cmd komut isteminden "ping 192.168.1.1" yaz ve altta giden, gelen ve kaybolan değerler çıkacaktır. Bunları da paylaşır mısın?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ilgilendiğin ve öneri sunduğun için teşekkürler.

Ethernet ışığı yanıyor sıkıntı yok. Ben bu sorunu yaşamadan önce wlan da yanıyordu ama şimdi yanmıyor. Reset düğmesine 14 saniye basılı tuttum lakin resetlenmedi.

Komut isteminde ping 192.168.1.1 ve 192.168.2.1 yazarak iki ip adresini de denedim ping atmıyor. Normalde farklı şeyler çıkıyordu.

xYqo5a.png

Öncelikle bilgsayarının dns ve ip adresleri otomatik mi?

Peki 2. bir bilgisayarın mevcut mu? Bilgisayar bağlantısından kaynaklı bir sorun olup olmadığını test edebilmek için. Farklı bir bilgisayara modemi takıp aynı pingleme işlemi yapman gerekiyor. Veri kaybının 0 olması gerekiyor. Modemi yeniden kurmana gerek yok sadece modem bağlantısını test etmek için.

Evinde var ise farklı bir ethernet kablosu ile de deneyebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle açıklayayım. Aşağıda bir modem var ve ondan gelen bir ethernet kablom var. O kablo çoğaltıcı bir switchten geçiyor. Ardından bir modeme bir tane de masaüstü pcye gidiyor. Ben bu modemi acces point olarak kullanmaya çalışıyorum.

Bağlantılarda hiçbir sorun yok. Çünkü switchten pcye giden kabloyu normal olarak takınca internete bağlanıyorum. Aynı kabloyu bu modeme takınca çözmeye çalıştığımız sorun oluşuyor. Modem normalde çalışıyor onda da sıkıntı yok. Ben modem arayüzüne girdikten sonra ip adresini değiştirmiştim bu sorunla karşılaştım.

Dns google dns idi. IP otomatik alıyordu. DNSyi de otomatik yaptım bir şey değişmedi.

Birazdan komşudan bir pc alıp ping işlemini tekrarlayacağım. Anlattıklarım üzerinden farklı bir önerin varsa duymak isterim.

Anlıyorum. O halde şöyle bilgi vereyim.

Modem ayarlarından DHCP kapalı değil mi? Oraya yazdığınız ip üzerinden modeme erişebilirsiniz ve yazdığınız ip ana modemin ip adresi olmak zorunda yoksa bağlantı sağlayamazsınız. Switch üzerinden gelen ethernet kablosunu modeme taktığınızda zaten kablosuz bağlantı sağlayabilirsin ancak o aralıktaki ip adresi ana modemin ip adresi olmak zorunda.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı