Modemin ışıklarının bu şekilde yanıp sönmesi bozuk olduğunu mu gösteriyor?

Modemi aç kapat değil de, şu iğne deliğinden direkt resetlemeyi mi söylüyorsunuz?
Eğer bu ise hayır.
Resetleseler bile düzelir mi ki? Sanmıyorum.
Ürün arızalı ise bir işe yaramayacaktır.

Düzelebilir tabi ki neden olmasın? Siz manuel olarak internet ayarlarınızı yapabiliyor musunuz? Ya da resetledikten sonra müşteri hizmetlerini arayıp uzaktan kurulum yapıyorlar mı?

Bence şöyle yapalım. Müşteri hizmetlerini arayın, modemi resetleyeceğim siz uzaktan kullanıcı bilgilerimi modeme tanımlayabiliyor musunuz deyin. Evet derlerse resetleyin onlarda tekrar kullanıcı bilgilerinizi modeme uzaktan tanımlasınlar. Bir de modeminizin wifi ayarlarında 2.4Ghz ve 5Ghz için olan bazı kanallar var onları sabit numaralara almak da işe yarayabilir. Ayrıca modemin yazılım güncellemesi varsa onu da yapın. Son olarak Mesh ayarı açıksa onu da kapatın.

Son düzenleme:
Düzelebilir tabi ki neden olmasın? Siz manuel olarak internet ayarlarınızı yapabiliyor musunuz? Ya da resetledikten sonra müşteri hizmetlerini arayıp uzaktan kurulum yapıyorlar mı?
Manuel olarak ayarlarını çok iyi bilen birisi beni yönlendirirse modem arayüzüne girip tek tek yaparım tabii ki ama tek başıma hemen reset atıp yapabilecek bilgi birikimim yok.

2-)Bilmiyorum.

Ek olarak; Saha ekibi gelecek bugün bize. Muhtemelen akşam 18.00'dan önce gelecekler. 4 saat içinde. Şimdi sürekli olarak yeni bir modemm getirmeleri gerektiğini yazdım online işlemlerden destek ekibine.

Mahallemde arkadaşım, üst mahallemde kuzenim kullanıyor. Aynı ürünler aynı internet.
Hiçbir sorunları yok!
7 aydır perişan haldeyiz bu konuda.
Ben askere gittikten iki hafta sonra kurulum yapmışlar evime gelmişler.
Bir aydır asker değilim. Bir aydır çözmeye çalışıyorum.
4 kere saha ekibi bir kere alt yapı ekibi geldi.
20 kere müşteri temsilcisiyle konuştum uzaktan çözemediler.
Saha ekibi genelde gencecik 22'li yaşlarda baştan sağma iş yapıp gidiyor yapmış olmak için.
Kafayı yemek üzereyim bu konuda.

Bence şöyle yapalım. Müşteri hizmetlerini arayın, modemi resetleyeceğim siz uzaktan kullanıcı bilgilerimi modeme tanımlayabiliyor musunuz deyin. Evet derlerse resetleyin onlarda tekrar kullanıcı bilgilerinizi modeme uzaktan tanımlasınlar. Bir de modeminizin wifi ayarlarında 2.4Ghz ve 5Ghz için olan bazı kanallar var onları sabit numaralara almak da işe yarayabilir. Ayrıca modemin yazılım güncellemesi varsa onu da yapın. Son olarak Mesh ayarı açıksa onu da kapatın.
Hocam şimdi saha ekibi de gelecek bugün. Gelmeden ortalığı karıştıramam.

Manuel olarak ayarlarını çok iyi bilen birisi beni yönlendirirse modem arayüzüne girip tek tek yaparım tabii ki ama tek başıma hemen reset atıp yapabilecek bilgi birikimim yok.

2-)Bilmiyorum.

Ek olarak; Saha ekibi gelecek bugün bize. Muhtemelen akşam 18.00'dan önce gelecekler. 4 saat içinde. Şimdi sürekli olarak yeni bir modemm getirmeleri gerektiğini yazdım online işlemlerden destek ekibine.

Mahallemde arkadaşım, üst mahallemde kuzenim kullanıyor. Aynı ürünler aynı internet.
Hiçbir sorunları yok!
7 aydır perişan haldeyiz bu konuda.
Ben askere gittikten iki hafta sonra kurulum yapmışlar evime gelmişler.
Bir aydır asker değilim. Bir aydır çözmeye çalışıyorum.
4 kere saha ekibi bir kere alt yapı ekibi geldi.
20 kere müşteri temsilcisiyle konuştum uzaktan çözemediler.
Saha ekibi genelde gencecik 22'li yaşlarda baştan sağma iş yapıp gidiyor yapmış olmak için.
Kafayı yemek üzereyim bu konuda.

Saha ekibi eve gelecekse modemde şu işlemleri yapmalarını isteyin siz bilmiyorsanız nasıl yapılacağını,

1- Modemi resetlesinler (bahsettiğiniz iğne ile basılarak yapılan yerden)
2- Kullanıcı bilgilerinizi tanımlasınlar internetin çalıştığını görsünler
3- Modem arayüzünden açıksa modemin Mesh özelliğini kapatın,
4- Modem arayüzünden kablosuz ayarlara girip 2.4GHz bandı için 1 ya da 11 gibi bir kanala alsınlar (auto yerine), 5GHz için ise yine otomatik kanal seçme yerine 36 ya alsınlar.

Bunları yapamıyorlarsa ya da bilmiyorlarsa gidip kendilerine başka bir iş bulsunlar :)

Bunlardan sonra wifi sorunu yine düzelmezse modeminizi değiştirmeniz gerekiyor.

Saha ekibi eve gelecekse modemde şu işlemleri yapmalarını isteyin siz bilmiyorsanız nasıl yapılacağını,

1- Modemi resetlesinler (bahsettiğiniz iğne ile basılarak yapılan yerden)
2- Kullanıcı bilgilerinizi tanımlasınlar internetin çalıştığını görsünler
3- Modem arayüzünden açıksa modemin Mesh özelliğini kapatın,
4- Modem arayüzünden kablosuz ayarlara girip 2.4GHz bandı için 1 ya da 11 gibi bir kanala alsınlar (auto yerine), 5GHz için ise yine otomatik kanal seçme yerine 36 ya alsınlar.

Bunları yapamıyorlarsa ya da bilmiyorlarsa gidip kendilerine başka bir iş bulsunlar :)

Bunlardan sonra wifi sorunu yine düzelmezse modeminizi değiştirmeniz gerekiyor.
Modem 2.4GHz bandında 6.kanalda.
5Ghz bandında 36.kanalda.
Ayrıca mesh özelliğini nasıl kapabilirim?
Bu kadar kolay bir işlemi söylerseniz yapabilirim.
Zyxel modem arayüzlerini biliyorsanız söyleyebilirsiniz.

Modem 2.4GHz bandında 6.kanalda.
5Ghz bandında 36.kanalda.
Ayrıca mesh özelliğini nasıl kapabilirim?
Bu kadar kolay bir işlemi söylerseniz yapabilirim.
Zyxel modem arayüzlerini biliyorsanız söyleyebilirsiniz.

2.4'te 11 e alabiliyorsanız alın. Benim ki 1 de mesela.

Benim modem de Zyxel ama arayüzü değişik. Sizin modem arayüzüne bakayım nette bulabiliriz.

2.4'te 11 e alabiliyorsanız alın. Benim ki 1 de mesela.

Benim modem de Zyxel ama arayüzü değişik. Sizin modem arayüzüne bakayım nette bulabiliriz.
Ben baktım.
Ben de MESH diye bir başlık yok seçenek yok ki kapatayim zaten.
Öyle bir şey yok.
Bakın bu konuda pek bir şey yazılmamış zaten.
Görülüyor: ZyXEL VMG8623-T50b-EU01v1F modemde Mesh nasıl kapatılır?

2.4GHz bandında bende 1'den başlıyor 9'da bitiyor. Çift haneli sayı yok. Rakam var sadece.

Sanırım Ağ Ayarı > kablosuz menüsüne girince üstte sekme olarak çıkıyor. Açıksa kapatın onu.
Bir önceki mesajımda belirttim. O üstte sekme olarak çıkan yerde o MESH başlığı yazısı yok ben de.
Görsel yükleyebilirim hemen şimdi size bir saniye.
Buyurun:

Dosya Ekleri

• meshyok.png
    meshyok.png
    55,9 KB · Görüntüleme: 42
Ben baktım.
Ben de MESH diye bir başlık yok seçenek yok ki kapatayim zaten.
Öyle bir şey yok.
Bakın bu konuda pek bir şey yazılmamış zaten.
Görülüyor: ZyXEL VMG8623-T50b-EU01v1F modemde Mesh nasıl kapatılır?

2.4GHz bandında bende 1'den başlıyor 9'da bitiyor. Çift haneli sayı yok. Rakam var sadece.

Tamam ben kendiminkine baktım 1 de duruyor. Geçen ay ben de wifi sorunu yaşıyordum ama sadece telefonumda oluyordu. Kanalı 2.4Ghz için 1 e, 5 GHz için 36 ya aldım düzeldi mesela. Ama tabi ortamda çakışma yapan başka frekanslar olabilir bu açıdan farklı sayıları denemek de yarar var. Siz de mesela 1 ve 36 ya alın bakalım bir fark olacak mı?

Tamam ben kendiminkine baktım 1 de duruyor. Geçen ay ben de wifi sorunu yaşıyordum ama sadece telefonumda oluyordu. Kanalı 2.4Ghz için 1 e, 5 GHz için 36 ya aldım düzeldi mesela. Ama tabi ortamda çakışma yapan başka frekanslar olabilir bu açıdan farklı sayıları denemek de yarar var. Siz de mesela 1 ve 36 ya alın bakalım bir fark olacak mı?
1 ve 36'da zaten.
Hatta daha önce de böyleydi.
Ben değiştirdim sonra geri alıp tekrar değiştiriyordum arada. 7 aydır bunun acısını çeken birisi olarak yaptığım tek şey bu kanalları değiştirmek oldu zaten. Başka bir şeye karışmadım.
Yani bu modem %99.9 bozuk. Bir sorun var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı