Modemin tüm ışıkları yanıyor fakat internet yok

Tüketici hakları mahkemesine başvurabilirsiniz, Türkiye'de internet sağlayıcıları insanların iliğini kurutuyor.
Bunu dener misiniz:
Benim de buna benzer bir sorun DNS ayarlarına otomatiğe çektiğimde oluyor, DNS ayarlarını Google DNS yapmayı dener misiniz?
8.8.8.8
8.8.4.4
bunlar Google'nin İP v4 adresleri.

İlginiz için çok teşekkür ederim denedim yine olmadı maalesef.

Bugün kablonet'i aradım bulunduğum sokakta altyapıları bulunmadığını söylediler fakat hemen diğer sokakta ve caddede bulunuyor bana garip geldi. Pazartesi günü Superonline bayisine gideceğim bugün telefonda 600 TL'ye kadar taahhüt bedelini karşılayabileceklerini söylediler. Kablonet bayiisine de gideceğim belki yanlışlık falan vardır diye soracağım. Dsmart'i kesinlikle önermiyorum.

Umarım düzelir yardımcı olamadığım için kusura bakmayın.

Sorunu o gece 2 saat uğraşarak çözdüm. 6 kez müşteri hizmetlerini aradım 6 kişi de yanlış modem kurulumu yaptırdı hatta 4 tanesi arıza kaydı açtı. Gece tekrar fabrika ayarlarına alarak kendim kurulum yaptım ve düzeldi. Arıza kaydı açmalarına rağmen halan aranmadım kendim düzeltmeseydim cuma gününden beri internetsiz kalıcaktım.

Dün Superonline ile anlaştık ve yarın kurulum yapmaya gelecekler. Dsmart düşünen varsa kesinlikle önermiyorum. İyi forumlar.

Nasıl düzelttin. Bende de aynı sorun var.

Nasıl düzelttin. Bende de aynı sorun var.
192.168.1.1 adresine giriş yaparak admin-admin olan kullanıcı adı şifreyi girdim ve modem ayarlarına girdim. Ardından fabrika ayarlarına aldım(her modemde aynı yerde olamayabiliyor biraz kurcalamanız lazım fabrika ayarını bulmak için). En sonunda da Google'a modemin modelini yazıp kurulum dosyasını aradım ve indirdim orada verilen talimatları takip ettim. Bir bölümde sizden issnizin size verdiği kullanıcı adı ve şifreyi girmeniz isteniyor onu bilmiyorsanız müşteri hizmetlerinden almanız lazım. Kurulumu bitirdikten sonra internet düzeldi.

Modem ile alakalı bir durum gibi, benzeri durumu yaşadım. Adaptörü bozulmuş, farklı bir adaptörle çalıştı. Siz de öyle deneyin.

Aynen genelde modem bozuldu sanılıyor. Adaptörde yanabiliyor voltaj değişiyorsa kötü hava şartları vs .Denemek lazım.

Sorunu yaşayacak olan arkadaşlar, modeminizi modem ara yüzünden fabrika ayarlarına sıfırlayın. Aynı sorunu bu şekilde çözdüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…