Merhaba, bugün yaşanmış bir olayı anlatacağım sizlere. bu konuda moderatör önce yanlış bilgi veriyor. Sonra mesajını düzenliyor ve çözüm olarak işaretliyor. Normal bir kullanıcı yanlış bilgi verse mesajını düzenleyemediği için yanlış bilgi yazacak, uyarı puanı alacak ve cezalandıracak. Belki 1 gün belki 1 hafta banlanacak. Ama moderatör yapınca bir şey yok. Konudaki moderatöre baktım, yeni de değil kasım 2022'de moderatör olmuş, yani tecrübeli olması lazım. Böyle yapmaması gerek. Bu moderatörün mesajlarına baktığımda ise genelde hiç mesaj yazılmamış konulara mesaj yazıp çözüm olarak işaretlediğini gördüm. Çözüm olarak işaretlediği cevaplarda ise "hayır, takamazsın" gibi basit cevaplar vermiş. Yani, anladığım çözüm sayısını yüksek göstermek için mesajlarını çözüm olarak işaretliyor, skor yükseltiyor kendince. Moderatör yetkilerini yanlış kullanıyor. Artık çözüm sayısı fazla olan moderatöre bile güvenmemek lazım onu anladım. Tecrübeli moderatörler varken bu arkadaşın moderatör olmasını doğru bulmadım açıkçası. Moderatör olan ya da sosyal tayfı olan kullanıcıların dediklerini araştırma ihtiyacı duymadan güvenirdim. Fakat bu arkadaşı görünce moderatörlerin kalitesinin burada da düştüğünü gördüm. Bu moderatörün ya normal kullanıcalar gibi cezalandırılmalı ya da yetkileri alınması gerektiğini düşünüyorum.
Destek sisteminde bu konuda belirttiklerinizi belirtebilirsiniz. İnceleme yapabiliriz, bu konuda yazdıklarınız doğrultusunda inceleme yapacağım ama konuya cevap yazan moderatörümüz tecrübeli moderatörlerden birisi. Yanlış bilgi verip sonradan düzelttiyse çözüm almamalıdır. İnceleyeceğim, bundan sonraki durumlarda destek sisteminden de belirtebilirsiniz.
Moderatorlerin bazilari konu acilir acilmaz cevap verdigini de goruyorum ara sira. Ona da duzenleme gelmesi lazim. Onaylanmayi bekleyen o kadar konu varken isine gelen konuyu onaylayip cevap yaziyor, ardindan da cozum isaretliyor. Buna da dikkat etmeleri gerek.
Destek sisteminde bu konuda belirttiklerinizi belirtebilirsiniz. İnceleme yapabiliriz, bu konuda yazdıklarınız doğrultusunda inceleme yapacağım ama konuya cevap yazan moderatörümüz tecrübeli moderatörlerden birisi. Yanlış bilgi verip sonradan düzelttiyse çözüm almamalıdır. İnceleyeceğim, bundan sonraki durumlarda destek sisteminden de belirtebilirsiniz.
Moderatorlerin bazilari konu acilir acilmaz cevap verdigini de goruyorum ara sira. Ona da duzenleme gelmesi lazim. Onaylanmayi bekleyen o kadar konu varken isine gelen konuyu onaylayip cevap yaziyor, ardindan da cozum isaretliyor. Buna da dikkat etmeleri gerek.
Bu çok önemli bir husus değil, bilgisi varsa yazar. Görevlerinden bir tanesi zira. Mesaj yazdığı konulara çoğu zaman cevap bile gelmeyebiliyor. Moderatörün yazdığı konuya mesaj yazmak yerine ilgili kategorideki cevapsız bir konuya yazabilirsiniz, elbet vardır. Moderatör o an denk geldiği, onay işlemini yaptığı konuya yazar.
Destek sisteminden belirttiğinizde kural ihlali yapıyorsa, etik dışı bir şey yaptıysa inceleyip gerekli uyarıyı kendisine veririz. Şu an yaptığımız bir şey zaten, moderatörlerin öyle ahım şahım bir ayrıcalığı da bulunmuyor.
Evet. Mesela "Nays hediye para ne zaman gelir" diye bir konu açılmıştı. İlk cevap olarak "3 iş günü içerisinde gelir" dedim. Fakat moderatör benden sonra yazmasına rağmen (aynı cevap) kendisini çözüm işaretledi. Ayrıyeten daha konu onaylanmadan konuya cevap yazıp konuyu onayladiklarini düşünüyorum.
Hiç ara sıra değil, ezelden beri olan şey. Güncel bir tartışma değil yani bu. Mevzu hala yerinde sayıyorsa; bu, ılımlı eleştirilere açık bir konu değil artık. Çözüm için hiç adim dahi atılmamış belki de, bilemiyorum.
Bu çok önemli bir husus değil, bilgisi varsa yazar. Görevlerinden bir tanesi zira. Mesaj yazdığı konulara çoğu zaman cevap bile gelmeyebiliyor. Moderatörün yazdığı konuya mesaj yazmak yerine ilgili kategorideki cevapsız bir konuya yazabilirsiniz, elbet vardır. Moderatör o an denk geldiği, onay işlemini yaptığı konuya yazar.
Evet hiç adim atılmamış. Zira sorun olarak bakilmiyormus. Valla benim raporumu sebepsiz reddederken bahane olarak "yoğunuz" diyebiliyor ama nasılsa konuları daha genel görünüme açmadan cevap yazacak da vakti buluyor bu moderatorler.
Konuyu acar acmaz mi?
Bahsetmis oldugum moderator uyenin donusu olmamasina ragmen mesajini da cozum isaretliyordu.
Tabii banli oldugum donemde ara sira yine gozume carpiyordu, bu aralar yapmiyor oyle bir sey.
Konuyu acar acmaz mi?
Bahsetmis oldugum moderator uyenin donusu olmamasina ragmen mesajini da cozum isaretliyordu.
Tabii banli oldugum donemde ara sira yine gozume carpiyordu, bu aralar yapmiyor oyle bir sey.