- Makaleler
- 4
Merhaba, bugün yaşanmış bir olayı anlatacağım sizlere. bu konuda moderatör önce yanlış bilgi veriyor. Sonra mesajını düzenliyor ve çözüm olarak işaretliyor. Normal bir kullanıcı yanlış bilgi verse mesajını düzenleyemediği için yanlış bilgi yazacak, uyarı puanı alacak ve cezalandıracak. Belki 1 gün belki 1 hafta banlanacak. Ama moderatör yapınca bir şey yok. Konudaki moderatöre baktım, yeni de değil kasım 2022'de moderatör olmuş, yani tecrübeli olması lazım. Böyle yapmaması gerek. Bu moderatörün mesajlarına baktığımda ise genelde hiç mesaj yazılmamış konulara mesaj yazıp çözüm olarak işaretlediğini gördüm. Çözüm olarak işaretlediği cevaplarda ise "hayır, takamazsın" gibi basit cevaplar vermiş. Yani, anladığım çözüm sayısını yüksek göstermek için mesajlarını çözüm olarak işaretliyor, skor yükseltiyor kendince. Moderatör yetkilerini yanlış kullanıyor. Artık çözüm sayısı fazla olan moderatöre bile güvenmemek lazım onu anladım. Tecrübeli moderatörler varken bu arkadaşın moderatör olmasını doğru bulmadım açıkçası. Moderatör olan ya da sosyal tayfı olan kullanıcıların dediklerini araştırma ihtiyacı duymadan güvenirdim. Fakat bu arkadaşı görünce moderatörlerin kalitesinin burada da düştüğünü gördüm. Bu moderatörün ya normal kullanıcalar gibi cezalandırılmalı ya da yetkileri alınması gerektiğini düşünüyorum.