Çözüldü Moderatör ayrıcalığı olmamalı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Destek açan var mı bu arada? Emre hocam ilgileneceğini söylemişti, en azından kendisi bir incelesin o karar versin.

Ne menfaati Allah aşkına adam 2 çözüm fazla gözüktü diye menfaat mi elde etti bu durumdan? Modaretörlere savaş açan karşısında beni bulur.

Moderatörlerin menfaatini üyelerden üstün mü tutuyorsunuz?

Ben ne dersem diyeyim, eğer ki bu konu bazında bakarsanız zaten bu soruya cevap olarak evet diye düşünürsünüz fakat genel bakınca çok büyük farkın olmadığını gözlemleyebilirsiniz.

Önlem alınması gerektiğini düşünmüyorum çünkü bu büyük bir sorun değil. Ben moderatörlerin cevaplarına muhtaç diye bir şey söylemedim de, moderatörlerin görevlerinden bir tanesi de cevapsız konuları cevaplandırmaktır. Ayrıca tüm moderatörler denetimi sağlayıp görevini elinden geldiğince iyi bir şekilde yerine getiriyor.

Yazma yarışına girmiyoruz, birkaç moderatör cevap veriyor ama tüm moderatörler yapıyormuş gibi konuşuyoruz burada. Tüm moderatörler yazıldığı gibi yapmıyor ki, yapan varsa birkaç tanedir. Onların da kötü niyeti olduğunu sanmıyorum, öyle düşünüyorsanız talep oluşturun gerekli incelemeyi yaparız. Son soruya gelirsek, yoğunluk varsa moderatör ona göre kendini ayarlar ve denetimini yapar, işin diğer tarafında olmadığınız için bilmemeniz normal.

Önerileri ve sorunları bu şekilde mi göz ardı etmeye çalışıyorsunuz?

Eğer ki düşüncelerimi yazmasaydım o zaman göz ardı etmiş olmaz mıydım? Madem göz ardı ettiğimi düşünüyorsunuz, niye konuyu cevaplama uğraşına gireyim? Konuyu açtık, cevapladım ve çözüm yöntemini söyledim. Destek sistemi.

Altıncı olarak da Sosyal gibi forumda moderatörün vereceği cevaba ihtiyaç duyulduğunu ve site denetiminin bir tık arka plana atıldığını

Yine yukarıda dediğim gibi işin diğer tarafında olmadığınız için site denetiminin arka plana atıldığı fikrini düşünmeniz normal ama düşündüğünüz gibi değil.

Aldiginiz cezalara itiraz etme veya cevap verme hakki da tanimayarak siz bu carpikligi destekliyorsunuz.

2019'da mı kaldınız hocam? Cezalı üyelere rapor sistemini açtık, destek sistemini geliştirdik. Cezalara itiraz etme veya cevap verme hakkını vereli 1-2 sene oluyor.

gorevini yapmak varken neden onay verdigi konuya cevap verip cozum aliyor?

Görevini yapmadığını siz nereden biliyorsunuz?

Cevabını bildiği soruyu cevaplandırması nasıl yetkisini kötü kullanmak oluyor? Enayi nereden çıktı da anlamadım.

Eğer ki konu sahibi dönüşü olmadan kendine çözüm veren, ilk cevaptan sonra cevap yazmış olmasına rağmen kendine çözüm veren moderatör varsa destek sisteminden konu linkleriyle belirtin inceleme yapalım. Tüm modlar cevap vermemeli, bu durum yasaklanmalı ve moderatör konuya 3-5 dk sonra cevap vermeli gibi önerilerden daha iyi olacağı kanısındayım.

"Cevabını bildiği soruyu cevaplandırması"
Hocam destek açmayacağım, illaki biri açmıştır zaten de, sizin fikrinizi duymak için soruyorum: Daha detaylı bir cevap geleceğinden onu direkt çözüm işaretlememesi gerekmez mi? Veya konu sahibinden bir dönüt beklemesi gerekmez mi?

Konu sahibi işaretliyor olabilir, kendisi direkt işaretlerse yanlış bir işlem olacaktır. Geri dönüş beklemesi şart. Konu sahibinin beğenmesi de duruma göre yeterli olabiliyor ayrıca.

9 saat önce atılan konudaki kişinin yetkileri, 8 buçuk saat önce bu konuyu gören yönetici tarafından hala alınmamış. Yani o kişi apaçık suçlu olmasına rağmen hala Süper Moderatör olarak duruyor.

Ben isim vermek istemediğim bir forumda bir olay yaşadım. Olay şöyle oldu; moderatör bana bir tartışma sırasında özele gelmemi söyledi ve özelden yazdı, biraz da atarlı bir şekilde yazdı "Hayırdır." falan dedi. Bunu yöneticiye attım ve yönetici gördüğü gibi direk yetkilerini aldı, üstelik de 1 haftalık ban attı. Bu arada moderatör sayısı maksimum 8-9 kişi falan olmasına rağmen.

Bence Technopat yozlaşmış bir forum fakat en çok kullanılan olduğu için kimse bırakamıyor. Umarım bu dediklerimden dolayı ceza almam

"Yetkiniz olsaydı önceden görebilirdiniz konuları beyler/bayanlar ama ne yazık ki yok."

Klasik bir burjuva argümanı olan "fakir olmasaymışsınız"a benzedi. Çok eğlenceli oluyor böyle ufak tatlar yakalamak, bundan sonra hep yaparım bunu.

Etik denen bir şey var. Hep bir elden etiği toplayıp kenara attınız valla. Teknik olarak elbette sorun değildir. Ama hâlâ şu öneriye cevap verilmemiş: Moderator cozebilecegini düşündüğü konuyu yan sekmede açsın. Asıl işi olan denetim görevi bitince de yan sekmede açtığı konulara geri dönsün baksın, çözülmemiş olanları çözsün. Böylelikle ne ortada çözülmemiş sorunlar ne de mutsuz üyeler kalıyor.

Surfing yaptigi saatlerde de bir zahmet sıradan uyeymis gibi konular arasında gezebilir. Yetkisini kullanmadan, herhangi sıradan bir üyeye yetkisi ile üstünlük kurmadan sorunları çözebilir. Daha da uzatmiyorum, anladinız zaten.
Cevabını bildiği soruyu cevaplandırması nasıl yetkisini kötü kullanmak oluyor?
Sayfalarca yazdık, konuştuk. Biliyorsunuz siz de nasıl "kötüye" kullandığını. Soruyu cevaplandirmasin demiyoruz zaten. Ama o soruyu cevaplayabilecek potansiyeli 1000 kişinin de önüne geçmesin, hakkını gasp etmesin.

Son düzenleme:
@Emre C Hocam kimse sizden birisinden moderatörlüğünü almanızı vs beklemiyor, sadece durumun önüne geçmek için verilen önerileri dinlemenizi bekliyor, en azından ben böyle düşünüyorum.

Üyelere verilirken 30 takla atılan "çözüm" şeysini daha geri dönüş yapmadan çözümü yazdım işaretleyeyim demeleri mi doğru? Ki bir diğer moderatör arkadaşta kendisince yeterince belli etti önceden görme durumunu fakat siz bilirsiniz tabii ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu sayfalarca tartıştık ve görüldüğü gibi değişen bir şey olmayacak gibi gözüküyor. Her koşulda moderatörlerini ölümüne savunan bir yönetici olduğu sürece çok da bir şey değişeceğini sanmıyorum. Neyse, sağlık olsun diyelim. Yapacak bir şey yok. Bundan sonra moderatörün cevapladığı hiçbir teknik destek konusunu kesinlikle cevaplamayacağım, benim yapmamla değişen bir şey zaten olmayacak da yöneticileri ölümüne moderatörleri savunduğundan dolayı bazı moderatörler bunu yapmaya devam edecek ve benim gibi düşünen üye de muhtemelen olacaktır. Bununla ilgili basit bir kural getirilmesinden ziyade üyelerin foruma küstürülmesi tercih edilmiştir. Üstteki görsellerin birinde moderatör açık bir şekilde söylemesine rağmen gene de önlemin alınmaması, gerçekten ironik ve trajikomiktir. Moderatör olmayı düşünen arkadaş varsa da doğrudan olabilir, hata yapıp yapmamanız önemli değil. Gördüğünüz gibi ölümüne savunan bir yönetici var zaten. Sorun yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…