Moderatörler sinirleniyor mu?

Şahsen ben uyarı almasına rağmen aynı hatayı ısrarla yapanlar ve tutarsızca (Örneğin, noktalama işaretinden sonra yerine önce boşluk bırakmış. Bunu her yerde yapsa sorun yok, yanlış biliyor derim. Kafasına göre ne önde ne arkada boşluk varken de yazmış, olması gerektiği gibi de yazmış.) yazanlara sinirleniyordum. Bir de katliam çıkaranlar var ki çok yoğun olunduğunda kenarda beklemesi gerektiği bile oluyordu.

Türkçe ve Edebiyat hocaları bile doğru bir şekilde yazı yazmayı bilmediği için normal gibi. Edebiyat hocam yazı yazarken benden fazla hata yapıyor.
Sizin edebiyat hocanız sorunlu bence. Benim hocalarımın hepsi bu basit kuralları öğrenebilecek ve uygulayabilecek kapasiteye sahipti. Burada kuantum fiziği uygulayın denmiyor. Cümleyi nokta ile bitirip yenisine büyük harfle başlayacaksın. Bir de noktalama işaretinden sonra boşluk bırakacaksın. Bu mesajımda ek bir şey kullandığımı göremiyorum. Çoğu mesaj için söylediğim 3 şey yeterli. Zaten bunların hepsi de göze daha iyi hitap etmesini sağlayan şeyler.
 
Yeri geldiğinde oluyordur elbet. Biraz empati kurunca aslında anlayabilmek çok da zor değil.

Hele ki moderatörken diğer üyelere örnek olmak için duygularını rasyonelleştirmen, bu doğrultuda da ucu açık tutumlarda bulunmaktan kaçınman da bence fazlasıyla gerekiyor.

En misalinden, bir üye damarına basacak biçimde şahsına hitaben çeşitli söylemlerde bulundu ama yine istifini, bulunduğun konum gereği olarak her ne kadar öfkelensen de bozmaman gerekiyor. Bozarsan, örnek teşkil etmeye çalıştığın kitleden bir farkın kalmaz ve bu bağlamda da bulunduğun konuma, her ne kadar amacın o doğrultuda olmasa bile ihanet etmiş sayılırsın.
Oysaki normal üyelerde öyle mi? Doğal olarak da bu gibi durumlar, günden güne birikip ara sıra taşmalara neden oluyordur bence.

En nihayetinde hepimiz birer insanız; sinirleniriz, bu sinirlerimizi de doğamız gereği istemsizce davranışlarımıza yansıtma gibi eğilimlerimiz, isteklerimiz her zaman olur ama bunu muntazam bir şekilde dengede tutabilmemiz gerekiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı