Moderatörler yeter ciğerimi söktünüz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Artık alışmaya başladım, sonuç kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın demişler neticede. söz konusu olan başlıkta, yeni nesil laptoların, RAM'lerinin 'genellikle' anakarta gömülü olarak geldiğini belirtip, arkadaşın mevcut RAM miktarının oyunlar için yetersiz olduğunu ve RAM eklemesinin fayda sağlayacağını içeren bir mesaj yazdım. Alt mesajda bir arkadaş mesajımı alıntılayıp, gömülü değil, lehimli geldiğini söylemiş. Sonuç olarak anakarta bağlı, lehimli bir donanım aygıtını, harici bir bileşen olarak çıkartmanın mantığı var mıdır? 8 GB RAM alıp, anakartta 4 GB RAM yerine mi lehimleyecek? Gömen gömmüş işte kardeşim. Moderatör arkadaşımız, hemen yazımın üstünü çizip, yanlış bilgilendirmeden dolayı 4 saat cezayı bana hak görmüş. Benim mesajımı alıntılayıp, beni uyarabilirdi eğer %100 yanlış bir durum söz konusuysa. Kısa bir süre içerisinde düzeltmezsem ya da mesajımı silmezsem, o zaman bana gerekli cezayı versin, en adili bu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yanlış bilgilendirme yaptığımdan bu kadar emin olan bir moderatörün, doğrusunu paylaşması gerekiyor. Geçen hafta benzer bir durum yaşamıştım yine, ılımlı ve anlayışlı bir yaklaşım sergilemiştim. Eğer ben hatalıysam özür dilerim, eğer haklıysam bu sefer moderatörlerin işini doğru yapmasını bekliyorum.

Konu;

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen bir moderatör laptop RAM önerisine normal masaüstü RAM'in uyacağı konusunda sıkıntı olmayacağını söylemiş, ben de uyardım ve düzeltti. Sizin hakkınızı aramanız çok doğal bir konu. Benim konuma bu durumda yazsanız benim anlayacağım "Benim dizüstü bilgisayarımda bulunan RAM anakarta sabitlenmiş ve çıkmayan modellerden olabilir." Moderatörler çalışkan adamlar

Bu doğru bir ifade değil.

Zira:

Üreticilerin bunu tercih etmesinin en büyük sebebi yer tasarrufu. Özellikle Ultrabook ya da 2 in 1 cihazlarda tercih ediliyor.

Çoğu laptopta ve Gamerbook'larda hala değişebilir RAM kullanılıyor.

Eğer Ultrabook deseydiniz ya da "Üreticiler boyuttan kısmak için RAM'leri anakarta entegre ediyorlar" diye bir ifade kullansaydınız doğru olurdu.

Üreticiler de bunu isteyerek yapmıyor ve taraftarı değiller. Zira bir hata yada sorun çıktığında tüm anakartı değiştirmek zorunda kalıyorlar.

Uyarıyı ben vermedim ama veren moderatörün görüşleri de benimle aynıdır diye düşünüyorum.

İyi forumlar.

O zaman ciğerim sökülmemiş, haksız bir durum yok diyorsunuz. Özürlerimi bildiriyorum. Konuyu kilitlerseniz sevinirim, gerekli gereksiz bir sürü tartışma çıkıyor sonra.

Ayrıca bir noktaya daha değinmek istiyorum:

Moderatörler yeter ciğerimi söktünüz

Cidden hoş olmayan ve kaba bir ifade. Hiç hoş değil.

Amacımız Technopat Sosyal Forum'u size zindan etmek değil, daha iyi bir yer haline getirmek.

Son düzenleme:
İşte be bu tarz konular böyle tartışılmalı. Biraz hortlatmış gibi oldum ama neyse

Ayrıca bir noktaya da değinmek istiyorum:

Cidden hoş olmayan ve kaba bir ifade. Hiç hoş değil.

Amacımız Forum'u size zindan etmek değil, daha iyi bir yer haline getirmek.
1. Siz nasıl çoğu laptopta değişilebilir RAM kullanıldığını düşünüyorsanız, ben de ''genellikle'' yeni nesil laptoplarda ''gömülü'' RAM kullanıldığını düşünüyorum. Sonuç olarak %100 kesin yargıya varmak imkansız.
2. Entegre etmenin, ''gömmek'' ile çok farklı anlamlar çağrıştırdığını düşünmüyorum. Forumda bir çok konuda kullanıldığını görüyorum, dilerseniz linklerini paylaşabilirim.
3. %100 kesinlik içeren bir paylaşımda bulunmadığım için cezanın haksız olduğunu düşünüyorum.

Ortalığı daha fazla karıştırmamak adına, cezamı zaten tamamladığım için erdemlik gösterip kenara çekildim ben zaten. Konu başlığını istediğini gibi düzenleyebilirsiniz, zaten moderatör ekibi istediği gibi ceza verebiliyor. Sizin yaptığınız ''çevir kazı yanmasın.'' bana göre.

Entegre etmenin, ''gömmek'' ile çok farklı anlamlar çağrıştırdığını düşünmüyorum. Forumda bir çok konuda kullanıldığını görüyorum, dilerseniz linklerini paylaşabilirim.
Orada katılıyorum fakat şu cümlede kesinlik var bence:
Yeni nesil laptopların RAM'leri genellikle anakarta gömülü şekilde geliyor.
İddiayı ortaya atan siz olduğunuza kanıtlamak da size düşer. Yeni nesil "laptoplarda" belleklerin "genellikle" anakarta gömülü/lehimli geldiğine dair bir kaynağınız varsa paylaşınız. Böyle bir kaynak yoksa konu kapanmalı.

Ne bu moderatörlerden çektiğin

Yazma biçiminizden dolayı "bu leptop gömülü RAM'e sahip" gibi bir mesaj uyandırıyor biraz. Belki o yüzden olabilir. Konuyu açan arkadaşın kullandığı leptop modeli belli. "Lenovo İdeaped 320IKB" ve anladığım kadarıyla maksimum 16 GB'a kadar RAM yükseltmesi yapılabiliyormuş.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…