Modern Hurdacılık: Eski Nesil İşlemcili i7 Sistemler

Atın iyisi arpayı çok yermiş. Gel gelelim tek dez avantajı, bellek bant genişliği ve sadece 1333 Mhz'e kadar bellek desteğinin olması.
Arkadaş bana 1866Mhz RAM takılı olduğunu ama overclock stabil olsun diye 1600Mhz'de çalıştırdığını söyledi. Bana yeterince yüksek bir değer geldi. Malum işlemci bildiğim kadarıyla 2012'den kalmış.

İnsanlara anlatamıyoruz ama, geçenlerde bir tanıdık için sistem topladım. Pentium g4560 kullandığım işlemciyi beğenmeyip internetten gördüğü bilgisayarları gösteriyor.
Daha sonra ikna edemeyince bilgisayarı iade aldım. Onlarda internetten sipariş verdiler, bakıyorlar ki gelen malzeme çöp. Beni çağırıyorlar diyorum iade edin, şirket iade almıyor diyorlar. Ellerinde patlamış vaziyette 2 aydır bekliyorlar.

Anlatım bozukluğu var gibi.
(Yanlış) Kullanıcı i7 denildiğinde yüksek performans gibi iyi bir intibaya kapılsa da bu fiyatlara satılan...
(Doğru) Kullanıcıya i7 dendiğinde bu söz, kullanıcıda yüksek performans alacakmış gibi iyi bir intiba bıraksa da bu fiyatlara satılan...

2700k serisi işlemcilerin ana çipseti H61 serisi olarak biliyorum. H61 çipset 1333 Mhz'e kadar destek veriyor. Asus Z77 anakart üzerindeki Z77 Express Chipset ise 2400 Mhz'e kadar destekliyor. Bi yabancı forum sitesinde okumuştum, Sandy Bridge ailesi işlemciler için stabil 1333 Mhz bellek tavsiye ediliyormuş.

Valla hocam bu kadar insanı kandırırken nasıl rahat uyuyorlar anlamam.
Sonuçta adamlar yalan söylemiyor ki GT730 4GB bir kart sonuçta ve çok da kaliteli 4GB olduğu için (!)

E ne bekliyorsun ki GT730 4GB gibi bir ekran kartı koyduktan sonra..

İntel yıllardir insanları laptoplara koyduğu iki çekirdekli i7 işlemcilerle (!) kazıklıyor. Çindeki adamlarda akıllı tabi oysaki eski i7'ler o kadar da kötü değil. Örneğin i7 980 6 çekirdek çoğu yeni laptoptaki HQ, MX tipi işlemciden daha iyi. Kazığı İntel atınca sorun yok Çindeki adam atınca sorun. Helal olsun size ne kadar mantıklısınız. Zaten eski bir i7 içeren sisteme normal sistem parası verdiyseniz kazıklanmayı haketmişsinizdir. 2. ele karşı olan ön yargı yüzünden sıfır olup en kalitesiz parçalarla sistem topluyor insanlar. Oysaki gerekli olmayan RAM hızından vazgeçip DDR3 ikinci el sistem alabilirsiniz. Yenisinin kalitesizini almak yerine eskisinin iyisini almanın nesi kötü.

Güncel teknolojiden mahrum kalmanın nesi iyidir? M.2 SSD USB 3.1 eski anakartlarda yok. Bunlar performansa direkt etki etmesede günlük kullanımda artık olmazsa olmazlardır. Kullanırsan ne demek istediğimi anlarsın. Ayrıca NM mimarisi gereği yüksek TDP ve güç harcamasıda cabasıdır. Sırf i7 980 6 çekirdek biraz daha performanslı diye M.2 SSD, USB 3.1 destekli B250 ve i3 7100'den ben vazgeçmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…