Modern tasarımlı Linux dağıtımı önerisi

goktug.59

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo LOQ 15IAX9 - RTX 4050 / 24GB RAM / i5 12450HX
Merhaba, bana Linux'ta en iyi modern tasarıma sahip olan dağıtım önerir misiniz?

Merhaba, bana Linux'ta en iyi modern tasarıma sahip olan dağıtım önerir misiniz?
Risk alarak hayata heyecan katmayı seversen Deepin. Yalnız şakası bir yana güzel görünüyor ama geçmişteki yaşadığı saçmalıktan dolayı uzak durmanızı öneririm. Şahsen ben Endeavour OS ve Zorin OS'i çok beğeniyorum. Out-of-the-box tasarımlarının görsel olarak gayet etkileyici olduğunu düşünüyorum. Eğer uğraşıp detaylı kişiselleştirme yapabilirim diyorsan KDE sunan herhangi bir dağıtım deneyebilirsin. Ama aklında bulunsun, KDE sunan dağıtımlar biraz arayüzde stabilite sorunu yaşatabilir. Her ne kadar ben de çok beğensem de bazen maalesef saçmalıyor.

Risk alarak hayata heyecan katmayı seversen Deepin. Yalnız şakası bir yana güzel görünüyor ama geçmişteki yaşadığı saçmalıktan dolayı uzak durmanızı öneririm. Şahsen ben endeavour OS ve Zorin OS'i çok beğeniyorum. Out-of-the-box tasarımlarının görsel olarak gayet etkileyici olduğunu düşünüyorum. Eğer uğraşıp detaylı kişiselleştirme yapabilirim diyorsan KDE sunan herhangi bir dağıtım deneyebilirsin. Ama aklında bulunsun, KDE sunan dağıtımlar biraz arayüzde stabilite sorunu yaşatabilir. Her ne kadar ben de çok beğensem de bazen maalesef saçmalıyor.

Hocam KDE'nin bu stabilite sorunu yüzünden hep GNOME kullanmıştım. Ta ki Fedora'nın 40 sürümü ile gelen Plasma 6'yı deneyene kadar. 6 aya yakındır sorunsuz KDE kullanıyorum. Fedora ile denemiş miydiniz?

Hocam KDE'nin bu stabilite sorunu yüzünden hep GNOME kullanmıştım. Ta ki Fedora'nın 40 sürümü ile gelen Plasma 6'yı deneyene kadar. 6 aya yakındır sorunsuz KDE kullanıyorum. Fedora ile denemiş miydiniz?
Açıkçası Debian ve Arch dışında başka bir dağıtım ile denemedim. Aktif olarak Arch kullanıyorum. Özellikle sorun yaşadığım yer internet bağlantıları paneli. Onun dışında başka ciddi bir şey yaşamadığım için onu da görmezden geldim aslında. Arada o kadar fark oldu mu stabilite olarak?

Açıkçası Debian ve Arch dışında başka bir dağıtım ile denemedim. Aktif olarak Arch kullanıyorum. Özellikle sorun yaşadığım yer internet bağlantıları paneli. Onun dışında başka ciddi bir şey yaşamadığım için onu da görmezden geldim aslında. Arada o kadar fark oldu mu stabilite olarak?

Ben de genel olarak Arch, Fedora ve Kali kullandım. Hepsinde de KDE'de çok fazla sorun yaşadım. Tema uyumsuzluğu, renk uyumsuzluğu, panellerin ilk tıklanışta açılmayıp alakasız zamanda açılması, her açılışta Bluetooth'u görmemesi vb. en can sıkıcı sorunsa video açtığım zaman sesin gidip gidip bir anda sistemin kilitlenmesi idi. Fedora+GNOME kullanırken, Fedora'nın 40 sürümü çıktı, Plasma 6'nın da geldiğini görünce denemek istedim. 6 aydır sorunsuz çalışıyor :)

Fedora ile denemiş miydiniz?
Fedora ile Plasma'yı gördüğümde şok olmuştum. Bir dağıtım bir arayüzü nasıl bu kadar kötü paketleyebilir merak ediyorum.

Plasma'yı aylardır kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum.

Açıkçası Debian ve Arch dışında başka bir dağıtım ile denemedim.
Plasma'yı kullanmanın en iyi yolu KDE Neon olabilir. Doğrudan geliştiricisinin elinden ve dağıtımından.

Dosya Ekleri

• 1727460874744.png
    1727460874744.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 42
Hocam, valla dediklerinizden hiç bir şey anlamadım ne yalan söyleyeyim :D
Bana böyle hafiften Windows 11, macOS andıracak, smooth geçişler, tasarımları olacak tatlı bir dağıtım lazım.

KDE Plasma 6 iyi geldi gözüme sanki. Bununla beraber hangi dağıtımı kullanmalıyım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı