Modlu Windows 10 önerisi

O halde hangisini kurmalıyım sizce? LTSB 2016 mı? Yoksa LTSC 2019 mu? Hıza önem veriyorum sistemim iyi olmasına rağmen. Durduk yere Windows 11'deki gibi fan açmasını falan istemiyorum LTSC 2019 uyumluluk için daha iyi ama RAM kullanımı gene daha düşük sanırım. Kafam çok harman çorba oldu da.
LTSC 2019 da yine az tüketir ama LTSB 2016'dan fazla tüketir. Yani şöyle izah edeyim; LTSB 2016 hafiftir LTSC 2019'dan, LTSC 2019 hafiftir Windows 10 22H2'den, Windows 10 22H2 hafiftir Windows 11'den.
Sisteminiz sanırsam Omen bir laptop, o laptopun Windows 10 sürücüsü olmadığından sıkıntı çıkaracaktır hepsi. O zaman en mantıklısı Windows 11 LTSC 24H2.

LTSB 2016'da uyumluluk sorunu yaşamam umarım LoL Valorant R6 gibi şeyler oynuyorum.

Yaşarsın, Valorant en düşük olarak 19041 Build istiyor, LTSC 2019 ise 17763, o yüzden LTSC 2021 kur derim sana. Onunda pek bir performans farkı yok.

@erayisteya hocam bu arada LTSC 2019 kuruyorum şu an fakat merak ettiğim bir şey var. Windows Update'lerini yaparsam bir sorun yaşar mıyım mesela RAM kullanımını arttıracak sistemin hızını eksiltecek o performansını tüketecek bir güncelleme alır mıyım? Ben çünkü Windows Update'lerini ve Microsoft Store Update'lerini sürekli yapan birisiyim de. Güvenlik de sorun yaşamam Kaspersky Plus lisansım var 10 yıllık.

@erayisteya hocam bu arada LTSC 2019 kuruyorum şu an fakat merak ettiğim bir şey var. Windows Update'lerini yaparsam bir sorun yaşar mıyım mesela RAM kullanımını arttıracak sistemin hızını eksiltecek o performansını tüketecek bir güncelleme alır mıyım? Ben çünkü Windows Update'lerini ve Microsoft Store Update'lerini sürekli yapan birisiyim de. Güvenlik de sorun yaşamam Kaspersky Plus lisansım var 10 yıllık.
Chris'in scripti ile sadece güvenlik güncelleştirmelerini yap ve updateyi kapat.

Chris'in scripti ile sadece güvenlik güncelleştirmelerini yap ve updateyi kapat.
Hocam bu sırada Valorant oynayacaksanız 2019 kurmayın, üstteki mesajımı görmediniz mi?

LTSC 2019 da yine az tüketir ama LTSB 2016'dan fazla tüketir. Yani şöyle izah edeyim; LTSB 2016 hafiftir LTSC 2019'dan, LTSC 2019 hafiftir Windows 10 22H2'den, Windows 10 22H2 hafiftir Windows 11'den.
Sisteminiz sanırsam Omen bir laptop, o laptopun Windows 10 sürücüsü olmadığından sıkıntı çıkaracaktır hepsi. O zaman en mantıklısı Windows 11 LTSC 24h2.

Peki şu anda düz Windows 11 Home'dan Windows 11 ltsch 24H2'ye geçsem ciddi performans artışı yaşar mıyım? Çünkü Windows 11 çok yavaş boştayken bile fan çalıştırıyor geçmeme değecek mi?

Hocam bu sırada Valorant oynayacaksanız 2019 kurmayın, üstteki mesajımı görmediniz mi?
gördüm hocam teşekkür ederim. merak ettiğim şey şu diğer hocama da sordum şuan Windows 11 Home'dan Windows 11 ltsch 24H2'ye geçsem ciddi performans artışı yaşar mıyım? Çünkü Windows 11 çok yavaş boştayken bile fan çalıştırıyor geçmeme değecek mi?

Peki şu anda düz Windows 11 Home'dan Windows 11 ltsch 24H2'ye geçsem ciddi performans artışı yaşar mıyım? Çünkü Windows 11 çok yavaş boştayken bile fan çalıştırıyor geçmeme değecek mi?

Gördüm hocam teşekkür ederim. Merak ettiğim şey şu diğer hocama da sordum şu an Windows 11 Home'dan Windows 11 ltsch 24H2'ye geçsem ciddi performans artışı yaşar mıyım? Çünkü Windows 11 çok yavaş boştayken bile fan çalıştırıyor geçmeme değecek mi?

Yaşarsınız hocam, onu da denedim 13 yıllık sistemde boşta 1.3 GB civarı RAM kullanımı vardı ve gayet de hızlıydı, tabii ki bir Windows 10 LTSC derlemesi kadar da hızlı olamaz onu bil.

Peki şu anda düz Windows 11 Home'dan Windows 11 LTSC 24H2'ye geçsem ciddi performans artışı yaşar mıyım? Çünkü Windows 11 çok yavaş boştayken bile fan çalıştırıyor geçmeme değecek mi?
Yani, fan sesi çözülebilir ama oyunlarda devasa farklar beklemeyin.

Hocalarım vizelerimden yeni çıktım da kafam allak bullak oldu :D ben direkt olarak alttaki Ghost Spectre sürümünü kurmak istiyorum sizde uygun görürseniz.
Boşta RAM kullanımı biraz alttaki görselde 1GB gözüküyor.
Windows 11'e dönme sebebimde hem uğraşmak istemediğimden hem Ghost Spectre olduğundan hem de ileride uyumluluk sorunu yaşamak istemediğimden direkt şunu kursam kafam rahat eder sanırım. Alternatif bilmediğim LTSC LTSB falan uğraşmak istemedim açıkçası şu an bu uygun mudur? Bir de son sorum bunu kurarsam Windows Update'yi hiçbir şekilde ellememem gerekiyor sanırım. Performansda sorun yaşamamak için.

Hocalarım vizelerimden yeni çıktım da kafam allak bullak oldu :D ben direkt olarak alttaki Ghost Spectre sürümünü kurmak istiyorum sizde uygun görürseniz.
Boşta RAM kullanımı biraz alttaki görselde 1GB gözüküyor.
Windows 11'e dönme sebebimde hem uğraşmak istemediğimden hem Ghost Spectre olduğundan hem de ileride uyumluluk sorunu yaşamak istemediğimden direkt şunu kursam kafam rahat eder sanırım. Alternatif bilmediğim LTSC LTSB falan uğraşmak istemedim açıkçası şu an bu uygun mudur? Bir de son sorum bunu kurarsam Windows Update'yi hiçbir şekilde ellememem gerekiyor sanırım. Performansda sorun yaşamamak için.

Resmi olmayan bir sürüm hocam, bilgileriniz falan çalınabilir. Direk Microsoft'un LTSC'sini kurup debloat etseniz zaten o değeri alırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı