Modüler, Yarı Modüler veya Modüler Olmayan Sessiz PSU Önerisi

Cemal Bey

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ekran kartı olarak GTX 1080 Sea Hawk X ve kasa olarak Phanteks P400 temper camlı modeli alacağım fakat aklımda birkaç soru var.

1. GTX 1080 için 550 watt PSU yeterli olur mu? Yetmezse en az kaç watt önerirsiniz?

2. Modüler, yarı modüler veya modüler olmayan PSU alırsam kablolama ve hava akışı açısından ne kadar fark olur? Çok fark olur mu?

3. +80 Bronze olup +80 Gold ile aynı verimliliği veren PSU arasındaki fark nedir ve almaya değer mi?

110-BQ-0650-V2 EVGA 110-BQ-0650-V2 650W siyah Güç Kaynağı ünitesi

210-GQ-0650-V2 EVGA 650 GQ - Güç Kaynağı 650 W Dahili - ATX

4. Sessizlik benim için çok önemli bu yüzden en sessiz olanını önerirseniz sevinirim ve şu üründen en ufak ses çıkar mı?

110-BQ-0650-V2 EVGA 110-BQ-0650-V2 650W siyah Güç Kaynağı ünitesi

@Nazım Paşa @mstfaozder @Gordon Freeman @Metrica @Jira @Pantheon @105993 @CJack60

Yanlış Bilgi
1- 550W 1080'e yetmez. 750W tam olur.
2- Kablolama destekli bir kasa alırsan çok fark yaratmaz.
3- Ben değmez diye görüyorum. 980W güç kaynağı kullanıyorum sistemimde yok plasmış yok artıymış bir farkını görmüyorum.
4- 750W sağlam bir marka alacağın güç kaynağı sessizlik konusunda seni tatmin eder. Alacağın kasanın da etkisi var tabii.

750 watt güç kaynağı mı? SLI yapmayacağım. Alacağım kasa Phanteks P400 TG. Anlayan arkadaşlarını etiketlerseniz sevinirim.
:) O kasayı kullanmadım, görmedim o yüzden ses yalıtımı vb. var mı o konuda birşey söyleyemeyeceğim ama 1080'i sadece Windows kullanmak için alıyorsanız 550W tabiki de yeter ama kafama eser belki oyun da oynarım diyorsan 750W alacaksın. Kaçarı yok yani bunun. 4 bin lira o karta veriyorsan 500-600 lira da güç kaynağına vereceksin. Neyse anlayan arkadaşlar da yazar yorum iyi günler.

Anlatmak istediğim olay şu
  • Yeterli ama 650W almanda fayda var.
  • Modüler ya da yarı modüler olmayan bir PSU alırsan evet, kablo kirliliği olur.
  • Bu soruyu anlamadım. Bronze ve Gold aynı değerde olmaz, Gold daha iyidir.
  • PSU Fanı döndüğünden hepsinden ses çıkacaktır.
greagrea.png

Sağdaki G3 soldaki BQ. Anlatmak istediğim verimlilikleri aynı. Niye G3'e o kadar para veriyorlar arada çok fazla fark ettiricek bir şey yok? Gold acaba daha mı sessiz oluyor?

Kablo kirliliği olucaktır demişsiniz fakat alacağım kasada kablolar gözükmüyor dedi Nazım Hocam. Yani ben bu kasaya modüler olmuyan bir PSU alsam bile ne fark edicek merak ettim.
O zaman şunu tavsiye ederim: EVGA SuperNOVA 550 G3 - Güç Kaynağı 550 W Internal - ATX
O arkadaş PC'den anlamadığı kadar da hava atmaya çalışıyor.
Super Flower - Siyah - Güç Kaynağı - 550W

Bu ürün varken bence o olmaz. :LOL:

Fakat GTX 1080 için yetersiz olacağı için 650 BQ alcam.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı