Molex 8+8 CPU güç bağlantısı iş yapar mı?

oguzhanT5

Hectopat
Anakart MEG X570 Ace, anakartın 8+8 CPU güç girişi var ve RAM 3600MHz belli bir süre sonra kendini direkt kapatıyor PC. Nasıl yapabilirim? Molexle olabilir mi acaba? Bu acaba olur mu ki?

15835268808521868237621463166954.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek 8 pin fazlasıyla yetecektir. Direkt kapatıyor derken mavi ekran vermeden mi? Bu arada MEG Ace anakart alıp tek 8 pine sahip PSU almak da garipmiş cidden.

Büyük ihtimal elinizdeki PCIe 8 pin dönüştürücü.

Eğer öyle ise;
  • PCIe 8 pin güç kablosu ile işlemci 8 pin güç kablosunun sıralaması değişik, takmaya çalışmayın anakarta zarar verebilirsiniz.

s1.PNG

Anakart MEG X570 Ace, anakartın 8+8 CPU güç girişi var ve RAM 3600MHz belli bir süre sonra kendini direkt kapatıyor PC. Nasıl yapabilirim? Molexle olabilir mi acaba? Bu acaba olur mu ki?

Eki Görüntüle 510318
Afedersin yanlış hatırlıyormuşum ekran kartı güç kablosu 6+2, ekran kartına 4+4'ler girmiyor/oturmuyor 6+2'ler de CPU'ya. Ağızları yuvaya uymuyor.
Ekran kartı için 6 pin kablonun pinlerin altında 1 ve 2 yazan tarafları kısmi olarak oturuyordu bende fazla kalan kısmını makasla kesip taktım bu sefer PC hiç açılmadı, taktığım kabloyu sökünce açıldı ☹

Eki Görüntüle 468674Eki Görüntüle 468675
Neden açılmadığını anladım, 12V sarı kabloların üstte GND siyah kabloların altta olması gerekiyormuş... ben para harcamicam ya kafaya taktım ya bi kere!!!
Eki Görüntüle 468728
PCI-e 6 pinlerinin 3 ve 4. stünundakileri kestim ve kargı ağız yardımıyla kabloları söküp doğru şekilde taktım ve çalıştırdım düzgün şekilde boot ekranına geldi ve çarpanı 42 yaptım oldu 🤓
Eki Görüntüle 468729
Merhaba bu sorunu PCI-E güç bağlantısının iki pinini keserek ve ters çevirerek hallettim. PCI-E yani ekran kartının 6 pin güç kablosunun fotoğrafını atarsanız yardımcı olabilirim. Fakat RAM'ler tek 8 pin güç kablosuyla rahatça 1.45 voltaj alabiliyor sorunun bahsettiğiniz şekilde olduğunu sanmıyorum.

PSU: Gigabyte B700H
Anakart: MEG X570 Ace
Ekran kartı: 1070
Bilgisayar direkt kapamdı mavi ekran vermeden kapandı
8+8 pin CPU bağlantısı yaklaşık 300 watt güç beslemesi için düşünülmüştür. Yani her bir 4 pini 75 watt olarak düşünebilirsiniz. Daha da fazla çekilebilir tabi ama hattın stabilliği açısından bu değerler üretici firmalar tarafından kabul edilmiştir. İşlemcinizi yazmamışsınız ama 150 watt üzeri bir güce ihtiyaç duyuyorsa en azından yük altında 8+4 bağlantıya ihtiyaç duyacaktır. Ek olarak PSU sisteme yeter gibi duruyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı