Anakart MEG X570 Ace, anakartın 8+8 CPU güç girişi var ve RAM 3600MHz belli bir süre sonra kendini direkt kapatıyor PC. Nasıl yapabilirim? Molexle olabilir mi acaba? Bu acaba olur mu ki?
Eki Görüntüle 510318
Merhaba bu sorunu PCI-E güç bağlantısının iki pinini keserek ve ters çevirerek hallettim. PCI-E yani ekran kartının 6 pin güç kablosunun fotoğrafını atarsanız yardımcı olabilirim. Fakat RAM'ler tek 8 pin güç kablosuyla rahatça 1.45 voltaj alabiliyor sorunun bahsettiğiniz şekilde olduğunu sanmıyorum.Afedersin yanlış hatırlıyormuşum ekran kartı güç kablosu 6+2, ekran kartına 4+4'ler girmiyor/oturmuyor 6+2'ler de CPU'ya. Ağızları yuvaya uymuyor.
Ekran kartı için 6 pin kablonun pinlerin altında 1 ve 2 yazan tarafları kısmi olarak oturuyordu bende fazla kalan kısmını makasla kesip taktım bu sefer PC hiç açılmadı, taktığım kabloyu sökünce açıldı ☹
Eki Görüntüle 468674Eki Görüntüle 468675
Neden açılmadığını anladım, 12V sarı kabloların üstte GND siyah kabloların altta olması gerekiyormuş... ben para harcamicam ya kafaya taktım ya bi kere!!!
Eki Görüntüle 468728
PCI-e 6 pinlerinin 3 ve 4. stünundakileri kestim ve kargı ağız yardımıyla kabloları söküp doğru şekilde taktım ve çalıştırdım düzgün şekilde boot ekranına geldi ve çarpanı 42 yaptım oldu
Eki Görüntüle 468729
Sistem özelliklerini yazar mısınız? Özellikle PSU, işlemci ve ekran kartı.
8+8 pin CPU bağlantısı yaklaşık 300 watt güç beslemesi için düşünülmüştür. Yani her bir 4 pini 75 watt olarak düşünebilirsiniz. Daha da fazla çekilebilir tabi ama hattın stabilliği açısından bu değerler üretici firmalar tarafından kabul edilmiştir. İşlemcinizi yazmamışsınız ama 150 watt üzeri bir güce ihtiyaç duyuyorsa en azından yük altında 8+4 bağlantıya ihtiyaç duyacaktır. Ek olarak PSU sisteme yeter gibi duruyor.PSU: Gigabyte B700H
Anakart: MEG X570 Ace
Ekran kartı: 1070
Bilgisayar direkt kapamdı mavi ekran vermeden kapandı
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.