Stokta 105W değil, 150W'a yakın güç çekiyor 3950X. 150W'ın üstü için 8+4 pine ihtiyaç yok onu anlatmaya çalışıyorum. Bir adet 8 pin 384W'a kadar verebiliyor. Kendi anakartımı alırken şu videoyu izlemiştim. 19:00'dan itibaren bir dakikaya yakın süre boyunca izlemenizi öneririm;Zaten o işlemci stokta 105 w güce ihtiyaç duyuyor. Sıvı nitrojenle 5 küsürlere ya da 6 Ghz lere çıkarırsan işlemciyi o zaman çekeceği 150 wattın üzerine çıkacaktır ve doğal olarak 8+4 e ihtiyaç duyacaktır da bu verinin benim anlattığım ile çeliştiği yer neresi?
Daha en başta @HABAR vermiş o zaman cevabı.Şu an açılıyor kullanılıyor RAM'ler 3600 MHz RAM Trident Z Neo 8x2 ve 2 gün kapanmadı daha şimdi kapandı ve sinir etmeye başladı artık RAM'leri 3000'e çekiyorum herhangi bir sorun olmuyor ama 3600'e çekince sıkıntı
Memtest86 ile RAM'leri test et. Sorun RAM'lerde ya da anakartta büyük ihtimal. @MayCrasH bi el atsa iyi olur.Şu an açılıyor kullanılıyor RAM'ler 3600 MHz RAM Trident Z Neo 8x2 ve 2 gün kapanmadı daha şimdi kapandı ve sinir etmeye başladı artık RAM'leri 3000'e çekiyorum herhangi bir sorun olmuyor ama 3600'e çekince sıkıntı
Stokta 105W değil, 150W'a yakın güç çekiyor 3950X. 150W'ın üstü için 8+4 pine ihtiyaç yok onu anlatmaya çalışıyorum. Bir adet 8 pin 384W'a kadar verebiliyor. Kendi anakartımı alırken şu videoyu izlemiştim. 19:00'dan itibaren bir dakikaya yakın süre boyunca izlemenizi öneririm;
Bir şeyin peşinde değilim işin doğrusunu söylüyorum. TDP değeriyle yük altında çekilen güç ne zamandır bir? Dakika 16:50, CPU Package Power'a bakarsan anlarsın demek istediğimi.Hocam neyin peşindesin anlamıyorum? Amd 105 watt diyor. Üretici öyle diyor.
"No Singal" yazıp kasa çalışmaya devam ediyor.
"No Singal" yazıp arkadaki seste donuyor. (dıttt şeklinde)
Görüntü var fakat sistem kitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum.
Mavi ekran verip kapanıyor.
Elektrikler gitmiş gibi bir anda kapanıyor veya reset atıyor.
Sizi doğruya götüren kaynak YouTube'da ne idüğü belirsiz bir kanal mı? Tebrikler. Devam edin efendim. Yüksek ihtimal gereksiz mesaja giriyoruz ama lütfen bir tarafta AMD bir tarafta Buildzoid.Bir şeyin peşinde değilim işin doğrusunu söylüyorum.
Ne idüğü belirsiz bir kanal mıSizi doğruya götüren kaynak YouTube'da ne idüğü belirsiz bir kanal mı? Tebrikler. Devam edin efendim. Yüksek ihtimal gereksiz mesaja giriyoruz ama lütfen bir tarafta AMD bir tarafta Buildzoid.
Bak izlediğin videoyu daha anlayamıyorsun hala laf salatası peşindesin. 16:50 nci dakikada gösteriyor ki 4.3 Ghz e overclock edilmiş hali ile işlemci bütün çekirdekleri %100 yük altında iken 140 küsür watt güç çekiyor. İşlemcinin overclock edilmiş haldeki çekeceği gücün hesaplanması formülü vardır. 3950x için bu arkadaşların uyguladığı FSB değerlerini ve Voltage değerlerini bulursan o formül içinde bulunan TDP değeri ile hesaplayacağın, eğer bu veri doğru ise bu olacaktır. Yani güzel insan o 140 küsür watt "overclocked wattage" do you know what i mean?Ne idüğü belirsiz bir kanal mıBu işleri az çok takip eden Hardware Unboxed kanalını bilir. Anakart VRM karşılaştırmaları başta olmak üzere bir çok videosu bu forumda paylaşılıyor. Buildzoid dediğim adam desen Actually Hardcore Overclocking kanalıyla çok detaylı anakart, ekran kartı incelemeleri ve detaylı OC rehberleri yapıyor. X570 Elite videosunu paylaştığı Gamers Nexus desen her türlü bilgisayar parçasının detaylı incelemesini tarafsız bir şekilde yapan kanal. Bu kanalların hepsi bilindik ve takip edilen kanallar ama sen bilirsin. Ayrıca TDP değerinin işlemcinin yük altındaki çektiği güçle bire bir olmayacağını öğrenmenizi öneririm. Başka hangi kanalda, forumda, sitede bakarsanız 3950X'in 105W'ın üstünde güç çektiğini göreceksiniz. Neyse daha uzatmıyorum, arkadaşın konusu mahvoluyor.
"The CPU ran at 1.15V and maintain a clock 4025MHz by the end of the stress test." Baya iyi overclockmuş. "16.50" dakika bu aradaBak izlediğin videoyu daha anlayamıyorsun hala laf salatası peşindesin. 16:50 nci dakikada gösteriyor ki 4.3 Ghz e overclock edilmiş hali ile işlemci bütün çekirdekleri ile %100 yük altında iken 140 küsür watt güç çekiyor. İşlemcinin overclock edilmiş haldeki çekeceği gücün hesaplanması formülü vardır. 3950x için bu arkadaşların uyguladığı FSB değerlerini ve Voltage değerlerini bulursan o formül içinde bulunan TDP değeri ile hesaplayacağın, eğer bu veri doğru ise bu olacaktır. Yani güzel insan o 140 küsür watt "overclocked wattage" do you know what i mean?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.