Molex 8+8 CPU güç bağlantısı iş yapar mı?

oguzhanT5

Hectopat
Anakart MEG X570 Ace, anakartın 8+8 CPU güç girişi var ve RAM 3600MHz belli bir süre sonra kendini direkt kapatıyor PC. Nasıl yapabilirim? Molexle olabilir mi acaba? Bu acaba olur mu ki?

15835268808521868237621463166954.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
8+8 pin CPU bağlantısı yaklaşık 300 watt güç beslemesi için düşünülmüştür. Yani her bir 4 pini 75 watt olarak düşünebilirsiniz. Daha da fazla çekilebilir tabi ama hattın stabilliği açısından bu değerler üretici firmalar tarafından kabul edilmiştir. İşlemcinizi yazmamışsınız ama 150 watt üzeri bir güce ihtiyaç duyuyorsa en azından yük altında 8+4 bağlantıya ihtiyaç duyacaktır. Ek olarak PSU sisteme yeter gibi duruyor.
Buildzoid 3950X'e sıvı nitrojen ile OC yapılmadığı sürece 8 pinin yeterli olduğunu söylüyor. Sorunun 8 pinden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

O zaman sorun kablolardan mı diyorsunuz
Psu yu 23.02.2020nde aldım daha bi kaç gün oldu
Peki ben bu aldıgım PSU'yu Full moduler PSU almak istiyorum hangisini önerirsiniz

Buildzoid 3950X'e sıvı nitrojen ile OC yapılmadığı sürece 8 pinin yeterli olduğunu söylüyor. Sorunun 8 pinden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
Zaten o işlemci stokta 105 w güce ihtiyaç duyuyor. Sıvı nitrojenle 5 küsürlere ya da 6 Ghz lere çıkarırsan işlemciyi o zaman çekeceği 150 wattın üzerine çıkacaktır ve doğal olarak 8+4 e ihtiyaç duyacaktır da bu verinin benim anlattığım ile çeliştiği yer neresi?

Şu an açılıyor kullanılıyor RAM'ler 3600 MHz RAM Trident Z Neo 8x2 ve 2 gün kapanmadı daha şimdi kapandı ve sinir etmeye başladı artık RAM'leri 3000'e çekiyorum herhangi bir sorun olmuyor ama 3600'e çekince sıkıntı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı