Tek 8 pin gayet yeterli o işlemci için. Sorun, güç ya da kablo sorunu gibi durmuyor. Tabi PSU da herhangi bir arıza olmadı ise.@Andar Han İşlemci: 3700X
RAM'lerde Trident Z Neo 3600 MHz
Buildzoid 3950X'e sıvı nitrojen ile OC yapılmadığı sürece 8 pinin yeterli olduğunu söylüyor. Sorunun 8 pinden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.8+8 pin CPU bağlantısı yaklaşık 300 watt güç beslemesi için düşünülmüştür. Yani her bir 4 pini 75 watt olarak düşünebilirsiniz. Daha da fazla çekilebilir tabi ama hattın stabilliği açısından bu değerler üretici firmalar tarafından kabul edilmiştir. İşlemcinizi yazmamışsınız ama 150 watt üzeri bir güce ihtiyaç duyuyorsa en azından yük altında 8+4 bağlantıya ihtiyaç duyacaktır. Ek olarak PSU sisteme yeter gibi duruyor.
Zaten o işlemci stokta 105 w güce ihtiyaç duyuyor. Sıvı nitrojenle 5 küsürlere ya da 6 Ghz lere çıkarırsan işlemciyi o zaman çekeceği 150 wattın üzerine çıkacaktır ve doğal olarak 8+4 e ihtiyaç duyacaktır da bu verinin benim anlattığım ile çeliştiği yer neresi?Buildzoid 3950X'e sıvı nitrojen ile OC yapılmadığı sürece 8 pinin yeterli olduğunu söylüyor. Sorunun 8 pinden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
Hayır, o konuda kesin bir durum yok. PSU da gözlemleyebildiğiniz koku, duman vs. bir şey yoksa diğer donanımlara bakmak daha doğru şu an. Hemen PSU denilemez.Şimdi sizin dediginize göre ya kablolarda ya da PSU'da diyorsunuz ya
Belli bir süre çalıştıktan sonra kapanıyor ise misal ekran kartını deneme imkanınız var mı? O da yapabilir. Ya da sıcaklıklar normal mi? Ki en önemlisi şu anda açılıyor mu?Diger donanımlardan kastınız ne
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.