Molex kasa fanını 3 pin'e çevirme

Verdiğin çoklayıcının anakarta bağlanan 4pinli soketinde dikkat ettiysen 4 kablo bağlı olması gerekirken 2 kablo bağlı, bu şu demek 4 pin için gerekli hız bilgilerini anakarttan al ama gücünü satadan al. Yani bu çoklayıcı gücü sata bağlantısından alıyor anakarttan almıyor. Gücü anakarttan almadığı için biostan fan hızı için voltaj ayarı yapsan bile fark etmeyecek.

8898950791218.jpg
Anladım hocam teşekkür ederim. Peki çözüm yolu için bir fikrin var mı. Bu fanları nasıl kontrol edebilirim? Belki farklı bir yolu vardır diye soruyorum.

Son düzenleme:
Anladım hocam teşekkür ederim. Peki çözüm yolu için bir fikrin var mı. Bu fanları nasıl kontrol edebilirim?

Anakartın teknik servisini arardım o model için işlemci fanı dışında, kasa fanı için 1 sokete en fazla kaç fan bağlayabilirim onu öğrenirdim(en garantili yol). Eğer max 2 fan oluyorsa 2 fanı aşağıdaki resimde bulunan çoklayıcı ile bağlardım. Geri kalanı mecburen molex ile bağlardım.

file_132_1.jpg

En tuzlu yöntem ise anakart 4 pinli fanları kontrol etmeyi destekliyorsa; 4 pinli fan alırdım 3 ya da 4 tane ve aşağıda linki bulunan çoklayıcı ile hepsini anakarta ve molexe bağlayıp kontrol ederdim.

Linkteki ürünü almayı düşünüyorum. Fiyatı makul geldi alabilirsem 2 adet alıcam. İçinden kontrolcü de çıkıyor 2 farklı hız seçeneği sunulmuş. 600 RPM ile 1500 RPM.
Verdiğin çoklayıcının anakarta bağlanan 4pinli soketinde dikkat ettiysen 4 kablo bağlı olması gerekirken 2 kablo bağlı, bu şu demek 4 pin için gerekli hız bilgilerini anakarttan al ama gücünü satadan al. Yani bu çoklayıcı gücü sata bağlantısından alıyor anakarttan almıyor. Gücü anakarttan almadığı için biostan fan hızı için voltaj ayarı yapsan bile fark etmeyecek.
Hocam yazdığını düşünürken aklıma geldi. Benim çevirici olarak kullandığım aparattan da anakarta 2 kablo ile bağlantı sağlanıyor ve buna rağmen ben BIOS üzerinden voltaj kontrolü yapabildim. Aynı şey çoklayıcı için de geçerli olmaz mı?
3.JPG

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı