Çözüldü Molex'ten 8 pine dönüştürmek sorun yapar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
400 en fazla

TrollFac3

Kilopat
RX 570 ekran kartıma giden 6+2 pinlik kablo temassızlık yaptığı için biraz eridi tekrar tam taktığımda hâlâ yanık kokusu vermekte.
Molex'ten 6+2 pine dönüştürme yapmayı düşünüyorum.
Bunu Yaparken'de tabii kablonun aşırı yüke binmemesi için ufak çaplı önlem olarak ekran kartının Power limitini -%20 kısmayı düşünüyorum.
Genel olarak Valorant oynadığım için oyunda 60-70 watt civarı en büyük yerde 80 watt civarı tüketim yapıyor.
Sadece bu tarz oyunları oynayacağım ve oyunlarda ekran kartını çok zorlamamak için FPS limiti açmayı düşünüyorum. Dönüştürücü önerebilir misiniz? 400 TL civarı harcayabilirim. Gönül ister ki yeni PSU alayım fakat şartlar buna yetiyor. Birkaç ay idare etse yeter benim için.

Dönüştürücü taksam sorun yaşar mıyım?

Peki ekran kartının gücünü daha da kısabileceğim bir yöntem var mı?

Frekansını düşürsem tükettiği voltaj azalır mı?

O kadar çok kasmana gerek yok. Power limiti biraz kıssan -10 MHz versen bir de yeter de artar. Kafan rahat olsun yani zaten diken üstündedirsin sen şu an o yanık kokusunu almışsan :D. Gene dikkat edersin RX 570 dediğimiz kart 100W çekse ne olur çekmese ne olur bir şey olmaz evvel Allah.

O kadar çok kasmana gerek yok. Power limiti biraz kıssan -10 MHz versen bir de yeter de artar. Kafan rahat olsun yani zaten diken üstündedirsin sen şu an o yanık kokusunu almışsan :D. Gene dikkat edersin RX 570 dediğimiz kart 100W çekse ne olur çekmese ne olur bir şey olmaz evvel Allah.
evet o yanık kokusundan dolayı baya tedirginim ekran kartını çıkardım yerine rafta duran eski r7 240'ı taktım rx 570 ile rahatca yüksek ayarda oynadığım oyunu en düşük ayarlarda bile can çekişerek oynuyorum :)

Evet o yanık kokusundan dolayı bayağı tedirginim ekran kartını çıkardım yerine rafta duran eski R7 240'ı taktım RX 570 ile rahatça yüksek ayarda oynadığım oyunu en düşük ayarlarda bile can çekişerek oynuyorum :)

Anlıyorum RX590'dan R7 240'a düştüm bende. Ekran kartı soketi sağlamsa al dönüştürücü kullan Power alana kadar. En düşük ayarlarda can çekişmeden iyidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı