Monitör 1ms çalışıyorken ghosting oluyor

Fiechter

Decapat
Katılım
3 Ekim 2021
Mesajlar
86
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Monitör
HP 25X
Merhaba, HP 3wl50aa 25X 144Hz 1ms monitör kullanıyorum. Monitörün ayarlarında "Image Control" bölümünün içinde "Response Time" başlığı altında level 1'den level 5'e gidecek şekilde seçenekler bulunuyor. Level 5 tahminimce 1ms. Ayarı hızlandırdıkça monitördeki ghosting büyüyor. En yavaş halinde iken ghosting olmuyor. 144Hz destekleyen bir HDMI ile bağlantı sağlıyorum, bu ghosting sorununun sebebi nedir ve DisplayPort bu sorunu çözer mi?

HP 3WL50AA 25x 24.5" 144Hz 1MS FULL HD YÜKSEKLİK AYARLI FreeSync™ OYUNCU MONİTÖR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

 
Ghosting değil de overshoot sanki dediğiniz. Normaldir. En az veya rahatsız etmeyecek seviyede overshoot olan ayarı seçip kullanın.
 
Her monitör, en yüksek Response Time ayarında en iyi performansı veremeyebilir. Bulunan o 5 kademeden olabildiğince düşük ancak en az ghosting yaşadığın veya ghosting yaşamadığın ayarı seçip o ayarı kullan.
 
Piksele fazla voltaj gittiği için oluşan artifakt(ler). Genelde ghostingin aksine gri değil de kırmızı, yeşil vs. renklerde görünürler.
Gri/siyah renklerde oluyor hocam, Ekranda hareketli görüntü varken hareket eden görüntünün arkasında kalacak şekilde.
 
Gri/siyah renklerde oluyor hocam, ekranda hareketli görüntü varken hareket eden görüntünün arkasında kalacak şekilde.
Yine en az görünen ayarı seçip kullanmak en mantıklısı. TestUFO: Ghosting sitesinden telefonla çekilmiş bir fotoğraf atabilir misiniz? Telefonla ufolardan birini aynı hızda hareket ettirmeye çalışın çekerken.
 

Geri
Yukarı