Monitör açılışta "No Signal" veriyor

Tahminimce öyle. Monitör için gene PC'yi TV'e bağlayarak test edebilirsiniz, eğer temiz çıkarsa yeni bir kablo ile anca anlaşılır durum.

Ya da bir DP kablosu vardı onunla denesem de anlaşılabilir herhalde de ama şu kısım kafamı kurcalayıp duran bir şey var oda BIOS, anakart, ekran kartı ile ilgili bir durum olsa açılışta ASUS'da çok bekletir ya da kasarak mı açılır veya farklı belirli problemler olur mu?

Ya da bir DP kablosu vardı onunla denesem de anlaşılabilir herhalde de ama şu kısım kafamı kurcalayıp duran bir şey var oda BIOS, anakart, ekran kartı ile ilgili bir durum olsa açılışta ASUS'da çok bekletir ya da kasarak mı açılır veya farklı belirli problemler olur mu?
BIOS veya anakart kaynaklı olursa ekran geldiğinde sanki ilk defa başlamış gibi bir açılış görürdünüz. 20 saniye sonra açılmaya başlıyor gibi düşünün. Öyle bir durumda Windows ekranı ile karşılaşmazsınız.
Ekran kartının portu en fazla gecikme yapma ihtimali var veya PCIe yuvasından geç algılıyor. Direk sorunlu diyemeyiz çünkü kullanım sırasında bir sorun yaşamıyorsunuz.

Uyku modundan çıkarkende benzer sorun yaşadınız mı hiç?

BIOS veya anakart kaynaklı olursa ekran geldiğinde sanki ilk defa başlamış gibi bir açılış görürdünüz. 20 saniye sonra açılmaya başlıyor gibi düşünün. Öyle bir durumda Windows ekranı ile karşılaşmazsınız.
Ekran kartının portu en fazla gecikme yapma ihtimali var veya PCI-e yuvasından geç algılıyor. Direk sorunlu diyemeyiz çünkü kullanım sırasında bir sorun yaşamıyorsunuz.

Hiç uyku moduna almadım anlamanın başka bir yolu var mı?

Ekran kartının portu en fazla gecikme yapma ihtimali var veya PCI-e yuvasından geç algılıyor. Direk sorunlu diyemeyiz çünkü kullanım sırasında bir sorun yaşamıyorsunuz.

Bir de PCIe yuvasının geç algıladığı düşünmüyorum çünkü tuşa basarak basmaz PCIe'in oradaki LED beyaz yanıp sönüyor kartın RGB'leri çalışıyor.

Son düzenleme:
Hiç uyku moduna almadım anlamanın başka bir yolu var mı?
Bildiğim kadarıyla yok. Bu konuda da kesin bir yargı zor hocam, deneme yanılma yolu ile anca elemeye yönlendirebilirim.

Bir de PCIe yuvasının geç algıladığı düşünmüyorum çünkü tuşa basar basmaz PCIe'in oradaki LED beyaz yanıp sönüyor kartın RGB'leri çalışıyor.
Bir olasılık elenmiş oldu ozaman.

Bildiğim kadarıyla yok. Bu konuda da kesin bir yargı zor hocam, deneme yanılma yolu ile anca elemeye yönlendirebilirim.

Bir olasılık elenmiş oldu o zaman.

Dediğim şey PCIe ihtimalini %100 eliyorsa güzel. Bir de port geçikme yapıyor olsa bir direkt açılma bir de 10-20 saniye bekletme yapar mı ki.

Dediğim şey PCIe ihtimalini %100 eliyorsa güzel. Bir de port geçikme yapıyor olsa bir direkt açılma bir de 10-20 saniye bekletme yapar mı ki.
Pek bir fikrim yok hocam, ne yalan söyleyeyim. Sadece teori yürütüyorum.

2. dediğim zaten maalesef teorilik de 1.doğru mudur? PCIe hakkında dediğim yani.
Geç algılama olsaydı kartta geç sinyal vermeye ve açılmaya başlardı. Kartın kendisi geç sinyal aktarması durumu olsa, 4060Ti için bu sorun önceden olmazdı.

Kafam yandı ya bu dedğiniz port için mi PCIe için mi gererli.
PCIe. Port için olsaydı aslında gene 4060Ti içinde olmaması gerekirdi. Şahsen monitör bana arada geç algılıyor gibime geldi, TV'de deneyin dediğim gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı