Monitör alınırken nelere dikkat etmeli?

Bütçe
4000
Yazılım geliştiricisi birisi isen en az 24 inçlik monitör tercih etmen lazım.

IPS > VA > TN panel( IPS panel renk doğruluğu açısından en kaliteli panel türüdür (en iyiden en kötüye doğru sıralanmıştır))

Ekranın Hertz değeri ne kadar yüksek olursa ghosting sorunları ortadan o kadar çok kalkar.

Asla Gamepower Rampage Casper Turbox Izoly vb. marka monitörlerden almıyoruz.

Asus VG279Q Monitör önerebileceğim model şu an bu var.
@xopeSs @Jezo hocam mesela dikkatimi çekti ASUS monitörde 1 adet (HDMI + DisplayPort) girişi varken Acer marka monitörde 2 adet bulunuyor bu girişler önemli midir? Yani ne işe yarar daha doğrusu ileride monitörün yanına 1 adet daha eklemek istersem sorun yaşar mıyım? Teşekkürler.

@xopeSs @Jezo hocam mesela dikkatimi çekti ASUS monitörde 1 adet (HDMI + DisplayPort) girişi varken Acer marka monitörde 2 adet bulunuyor bu girişler önemli midir? Yani ne işe yarar daha doğrusu ileride monitörün yanına 1 adet daha eklemek istersem sorun yaşar mıyım? Teşekkürler.

Örneğin Xbox'unuz var bir de bilgisayarınız var mesela 2'sini de HDMI ile bağladınız Xbox ile oynamak istediğinizde HDMI 2'yi seçiyorsunuz mesela PC ile oynayacaksanız HDMI 1'e geçiyorsunuz.

Örneğin Xbox'unuz var bir de bilgisayarınız var mesela 2'sini de HDMI ile bağladınız Xbox ile oynamak istediğinizde HDMI 2'yi seçiyorsunuz mesela PC ile oynayacaksanız HDMI 1'e geçiyorsunuz.

@mrkerem arkadaşın bahsettiği gibi olay.
Mesela bir Android TV stick alarak 2. girişe takıp kullanabilirsiniz dilediğiniz zaman HDMI 1'e basarak PC'ye geçiş yapabilirsiniz.

Attığım ASUS monitörde ise DisplayPort girişini bilgisayara bağlayın örneğin HDMI'a Android TV stick bağlarsınız.

Bir de bahsetmeyi unutmuşum monitörü bilgisayara bağlayacağınız zaman önceliğiniz DisplayPort olsun.

@mrkerem arkadaşın bahsettiği gibi olay.
Mesela bir Android TV stick alarak 2. girişe takıp kullanabilirsiniz dilediğiniz zaman HDMI 1'e basarak PC'ye geçiş yapabilirsiniz.

Attığım ASUS monitörde ise DisplayPort girişini bilgisayara bağlayın örneğin HDMI'a Android TV stick bağlarsınız.

Bir de bahsetmeyi unutmuşum monitörü bilgisayara bağlayacağınız zaman önceliğiniz DisplayPort olsun.
Yani ikinci bir monitör alırsam port girişleri açısından sorun yaşamam değil mi? Teşekkürler..

Oyun amaçlı kullanılmadığı için günlük bir kullanıcı 1 ms ile 2 ms arasındaki farkı hissetmesi zor olur.

Doğrudur hocam benim içinde şu an pivot özelliğide önemli ASUS'ta arkadaşın attığı modelde vardı sanırsam. Ayrıca meraktan sormuş oluyorum bu MS farkı anlaşılmıyorsa firmalar neden 1 ms 0.5 ms diye farklı modeller oluşturuyor olabilirler? Teşekkür ederim.

Bu monitör hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Yani ikinci bir monitör alırsam port girişleri açısından sorun yaşamam değil mi? Teşekkürler..

Doğrudur hocam benim içinde şu an pivot özelliğide önemli ASUS'ta arkadaşın attığı modelde vardı sanırsam. Ayrıca meraktan sormuş oluyorum bu MS farkı anlaşılmıyorsa firmalar neden 1 ms 0.5 ms diye farklı modeller oluşturuyor olabilirler? Teşekkür ederim.

Bu monitör hakkında ne düşünüyorsunuz?
Gaming amacınız yoksa hissedemezsinix hocam.

Yani ikinci bir monitör alırsam port girişleri açısından sorun yaşamam değil mi? Teşekkürler.

Doğrudur hocam benim içinde şu an pivot özelliğide önemli ASUS'ta arkadaşın attığı modelde vardı sanırsam. Ayrıca meraktan sormuş oluyorum bu ms farkı anlaşılmıyorsa firmalar neden 1 ms 0.5 ms diye farklı modeller oluşturuyor olabilirler? Teşekkür ederim.

bu monitör hakkında ne düşünüyorsunuz?

Evet attığım ASUS monitörde pivot özelliği var

Attığınız Samsung monitör VA panel ama kontrast oranları daha iyi
Ben halen attığım ASUS monitör tarafındayım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı