Monitör ekran yenileme hızını uygulamaya göre ayarlamak mümkün mü?

efebilgin07

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Cevap verirseniz sevinirim. 180 Hz monitörüm var. Birçok oyun normal hızda çalışıyor fakat Sonic CD gibi platform oyunlarında aşırı hızlanma oluyor. Bu nedenle bu oyunları 60 Hz yapmak istiyorum. Ama ayarlarda pek seçenek bulamadım. Normalde direkt yenileme hızını 60 yapabilirim. Ama gözüme diğer oyunlarda kötü geliyor. Şimdiden cevap vereceklere teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunda FPS sabitleme yok ve AMD ekran kartı kullanıyorum. FreeSync'yi nereden aktif edebilirim?
Burada desteklenmiyor yazmasının sebebi, benim monitörümün kendi arayüzünde bu özelliğin kapalı olmasından kaynaklanıyor. Eğer sizde de böyleyse önce monitör ayarlarından açmanız gerek. Monitörünüz nedir?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    926,2 KB · Görüntüleme: 5
  • 2.png
    2.png
    136,7 KB · Görüntüleme: 5
Burada desteklenmiyor yazmasının sebebi, benim monitörümün kendi arayüzünde bu özelliğin kapalı olmasından kaynaklanıyor. Eğer sizde de böyleyse önce monitör ayarlarından açmanız gerek. Monitörünüz nedir?

ViewSonic VX2779 HD Pro.

Hocam bende FreeSync yazmıyor VRR yazıyor bu mudur acaba:

Ekran görüntüsü 2025-12-02 234049.png

Aynı şey, deneyin bakalım.

Oyunu silmişim. Yarında okul var şimdi yatmam gerek. Yarın okuldan dönünce deneyeceğim. Sonucu sonra buraya yazarım. İyi geceler dilerim hocam yardımınız için çok teşekkür ederim.

Maalesef hocam durum yine aynı. Tek çare Origins versiyonunu yüklemek gibi görünüyor. Yardımınız için teşekkür ederim hocam.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı