Monitör ekran yırtılması

marazozi

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
Ssd
Ekran kartı
1650ti
İşlemci
Ryzen 7 4800H
Bende 4800H'lı 1650 Ti'lı Lenovo IdeaPad Gaming 3 var yakın zamanda oyunlarda ekranın aşağı kısmı yırtılmaya başladı ben de sorunu ekran kartında sanıp sürücüleri silip yükledim format attım ama HDMI ile başka monitörü PC'ye bağlayınca görüntü ek monitörde kesilmiyor. İnternette araştırdığımda herkes monitörün Hz ini değiştirip düzeltmiş ama benim monitör entegre ve sadece 120 Hz oluyor. Bu yırtılmanın çözümü var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_4284.jpeg
    IMG_4284.jpeg
    294,2 KB · Görüntüleme: 110
FPS sabitle FPS'in ekranın Hz değerinden yüksektir.

NVIDIA Denetim Masası'na git, oradan "3D ayarlarının yönetilmesi" sonra da "Program Ayarları" sekmesine gir sonra oradan oyununu ekle/seç ve "düşey senkronizasyon" ayarını "uyarlamalı" yap, yırtılmalar devam ederse diğer ayarları da tek tek dene bir tanesi durumu çözüyor.

Mesela benim izlediğim içeriklerde yırtılma olduğunda buradan test ederek Chrome için bu ayarı yapmıştım
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyunun FPS'ini monitörünün Hertz'i ile de sınırlayabilirsin, o da bir çözüm. (Windows ayarlarından ekranının desteklediği yenileme hızında olup olmadığını da kontrol etmeni öneririm, Windows bu konuda biraz aptal olabiliyor)

NVIDIA Denetim Masası'na git, oradan "3D ayarlarının yönetilmesi" sonra da "program ayarları" sekmesine gir sonra oradan oyununu ekle/seç ve "düşey senkronizasyon" ayarını "uyarlamalı" yap, yırtılmalar devam ederse diğer ayarları da tek tek dene bir tanesi durumu çözüyor.

Mesela benim izlediğim içeriklerde yırtılma olduğunda buradan test ederek Chrome için bu ayarı yapmıştım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyunun FPS'ini monitörünün Hertz'i ile de sınırlayabilirsin, o da bir çözüm. (Windows ayarlarından ekranının desteklediği yenileme hızında olup olmadığını da kontrol etmeni öneririm, Windows bu konuda biraz aptal olabiliyor)

Denedim olmadı. Test videolarında da yırtılma yok sadece oyunlarda oluyor dediğim gibi yedek monitörde de yırtılma olmuyor sorun ekran kartında olsa bence olurdu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı