Monitör Göz rahatsızlığı

hooper113

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar monitörü yeni aldım Philips 242V8A.

Şöyle bir sorunum var, bundan öncede hep bu sorun vardı ve yine aynı.

Bilgisayar karşısında 1 saat durduktan sonra gözlerimin çevresi acayip oluyor ağrıyor, gözlerimde yanma ve çevresinde kaşlarımın olduğu kısımlar kısacası gözlerimin çevresinde karıncalanma tuhaf bir ağrı rahatsızlık oluyor bakamıyorum monitöre.

Ayarlardan Lowblue ayarını açıyorum hatta en son kademe olan 4'e getiriyorum yine bu rahatsızlıktan kurtulamıyorum.

Lütfen bana bir çözüm yolu bir fikir bilgi verin, rahat rahat gözlerim rahatsız olmadan bilgisayarı nasıl kullanırım, ya da bu rahatsızlığı minimum seviyeye nasıl getirebilirim?

Not: Gözünde astimat olan biriyim doktor zamanında gözlük verdi ama hiç takmadım.

Mesela gözlüksüz eski tüplü TV gibiyim ama gözlük takınca 4K TV'ye dönüyorum :)

Ama maalesef gözlük taksamda monitör karşısındaki rahatsızlıktan kurtulamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zararlı ışınları yansıtan gözlük camı vardı. Bir tanıdığımdan duymuştum. Ondan deneyebilirsin. Benim de çok çabuk kızarır gözüm. Genelde parlaklığı düşük kullanırım.

Arkadaşlar monitörü yeni aldım Philips 242V8A.

Şöyle bir sorunum var, bundan öncede hep bu sorun vardı ve yine aynı.

Bilgisayar karşısında 1 saat durduktan sonra gözlerimin çevresi acayip oluyor ağrıyor, gözlerimde yanma ve çevresinde kaşlarımın olduğu kısımlar kısacası gözlerimin çevresinde karıncalanma tuhaf bir ağrı rahatsızlık oluyor bakamıyorum monitöre.

Ayarlardan Lowblue ayarını açıyorum hatta en son kademe olan 4'e getiriyorum yine bu rahatsızlıktan kurtulamıyorum.

Lütfen bana bir çözüm yolu bir fikir bilgi verin, rahat rahat gözlerim rahatsız olmadan bilgisayarı nasıl kullanırım, ya da bu rahatsızlığı minimum seviyeye nasıl getirebilirim?

Not: Gözünde astimat olan biriyim doktor zamanında gözlük verdi ama hiç takmadım.

Mesela gözlüksüz eski tüplü TV gibiyim ama gözlük takınca 4K TV'ye dönüyorum :)

Ama maalesef gözlük taksamda monitör karşısındaki rahatsızlıktan kurtulamıyorum.

Doktorunu dinle. Gerekirse tekrar git ve bu sıkıntılarını anlat.

Millet 4K ister sen tüplüyü tercih etmişsin :)

Mavi ışık filtreleyici gözlük alman gerekiyor. Onun dışında ekrana yakın durmak da göz ağırtıyor. Mesala yazıları uzaktan seçmek zor olduğu zaman fark etmeden yakınlaşıyoruz, bunun önüne geçmek için yakınlaştırma ayarını yükseltmemiz lazım.

Son düzenleme:
Önceden benim de sorunum vardı, Lakin benim gözüm Tozdan vs. mikrop kapmıştı. Doktor'uma sormuştum bilgisayar yüzünden olabilir mi diye, Olmaz demişti. Monitör'ün Parlaklığını düşürmen fayda sağlayacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı