Monitör gorüntü bozukluğu

apyrapyrapyr

Decapat
Katılım
3 Şubat 2019
Mesajlar
7
Öncelikle selamlar dostlar. Konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden özür dilerim. Şimdi konuya geleyim, bugün oyun oynarken birden bilgisayar kilitlendi ve ekran dondu. Bekledim, düzelmeyince bilgisayara reset attım ama açıldığında bilgisayar resimdeki hale geldi -1.resim-. Safe modda açabiliyorum ama yine ekran bu şekilde oluyor. Normal modda açmaya çalışınca ise Windows Corporation yükleme ekranından sonra siyah bir şekilde kalıyor ekran. Windows onarma ve sistem geri yüklemeyi denedim bir sonuç alamadım yardımcı olabilir misiniz.
İşletim sistemim Windows 7
 

Dosya Ekleri

  • 20190203_183949-min.jpg
    20190203_183949-min.jpg
    922,8 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartında sıkıntı olmuş gibi görünüyor. Oyun oynarken fazla ısınmadan olduğunu tahmin ediyorum. Fanları düzgün dünmüyor olabilirdi.
 
Tamamen işlevini kaybettiğini mi söylüyorsunuz, değiştirmem mi gerekir.
Şuan ekran kartının fanlarını kontrol ettim gayet stabil çalışıyorlar.
 
Son düzenleme:
Ekran kartın kaç yıllık?
Sorunun gerçekten onda olup olmadığını anlamak için ekran kartını söküp bilgisayar tamircisine bir baktırt.
Eğer sorun ondaysa muhtemelen lehimleme işlemi yapılacaktır. Benim kartımda böyle çizgiler çıkmaya başladığında bu işlemi 40 liraya yaptırmıştım ve birkaç ay daha idare etmişti sonrasında ise yeni ekran kartı almak zorunda kaldım. Yani aslında lehimleme-fırınlama işlemi biraz boşa para harcamak gibi oluyor çünkü eninde sonunda 3-5 ay sonra gene bozuluyor.
 
Teşekkürler cevaplar için ama sorunu çözdüm. Ekran kartının çipi yanmış bende yeni bir ekran kartı almak zorunda kaldım.
Ekran kartım 5 yıllıktı bu arada.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı