Monitör gri ekranda takılı kaldı

_ Enes

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Az önce bir delilik yaptım ve 60 Hz olan monitörümü, CRU adlı program ile 1080P 63 Hz olarak ayarladım. Daha sonra Windows açılmadı monitör gri ekran veriyor. Monitör ile ilgili teknik bir sorun yok çünkü ilk görüntüyü alabiliyorum, BIOS menüsüne girebiliyorum. Fakat tam Windows başlangıç ekranı gelmeden önce gri ekran geliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

BIOS ekranı renk açısından 4 Bit'te çalışıyor. Windows ise monitörün en üst Bit sayısına göre çalışıyor. Yani Windows ekranında daha çok iş yapıyor. Yüksek HZ yüksek Volt demek, monitöre zarar vermiş olabilir. Yerinizde olsam bir umut Windows başlangıç kurtarmayı çalıştırmayı denerdim. Denemekte yarar var, eğer işe yaramazsa monitörü arıza tespitine yollayın derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güvenli moda geçerek ekran kartı sürücünüzü kaldırın ve daha sonra tekrardan normal açılışı yaptıktan sonra sürücüyü yükleyin. Monitöre yaptığınız Hz ayarı önyükleme aşamasından sonra devreye girdiği için, tam o esnada ekran kartı sürücüsü de devreye giriyor ve sonuç bu oluyor.

Güvenli moda geçerek ekran kartı sürücünüzü kaldırın ve daha sonra tekrardan normal açılışı yaptıktan sonra sürücüyü yükleyin. Monitöre yaptığınız HZ ayarı önyükleme aşamasından sonra devreye girdiği için, tam o esnada ekran kartı sürücüsü de devreye giriyor ve sonuç bu oluyor.

Dediklerinizi yaptım bu sefer de Windows kilit ekranına giriyorum her zaman kullandığım şifremi yazıyorum şifre yanlış diyor. Ama boş bırakıp tamama bassam da yine şifre yanlış diyor. Sanki her koşulda şifre yanlış demeye programlanmış gibi...

Dediklerinizi yaptım bu sefer de Windows kilit ekranına giriyorum her zaman kullandığım şifremi yazıyorum şifre yanlış diyor. Ama boş bırakıp tamama bassam da yine şifre yanlış diyor. Sanki her koşulda şifre yanlış demeye programlanmış gibi...
Hesap şifrenizi yazın.
Bende öyle oluyordu.

Arkadaşlar merhaba. Az önce bir delilik yaptım ve 60 Hz olan monitörümü, CRU adlı program ile 1080P 63 Hz olarak ayarladım. Daha sonra Windows açılmadı monitör gri ekran veriyor. Monitör ile ilgili teknik bir sorun yok çünkü ilk görüntüyü alabiliyorum, BIOS menüsüne girebiliyorum. Fakat tam Windows başlangıç ekranı gelmeden önce gri ekran geliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Çözüm basit CMOS reset.

Dediklerinizi yaptım bu sefer de Windows kilit ekranına giriyorum her zaman kullandığım şifremi yazıyorum şifre yanlış diyor, ama boş bırakıp Tamam'a bassam da yine şifre yanlış diyor. Sanki her koşulda şifre yanlış demeye programlanmış gibi...
Şifre olayı bambaşka hocam, sizin yaptığınız işlem bunu etkilemez, yanlış biliyor olabilirsiniz.

Çözüm basit CMOS reset.
Tamamdır ben cihaz şifremi girmeye çalışıyordum sağolsun yukarıdaki arkadaş uyardı Microsoft hesabımın şifresini girince oldu... Şuan halletmeye çalışıyorum güncellemeleri yazarım buraya.
Denediniz mi?
Oysa DDU ile falan uğraşmaya gerek yoktu. CMOS reset atıyorsunuz direk düzeliyor.

Burada yardımcı olan ve olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. An itibariyle hiçbir şekilde format atmaya vs. gerek kalmadan sorunu hallettim. CRU adlı programı hemen kaldırdım. Diskim üzerinde ufak temizlikler de yaptım ve şuan sıkıntısız. Sadece 3 Hz için monitörümü kaybetmedigimden dolayı mutluyum. Herkese teşekkürler tekrardan...
Denediniz mi?
Oysa DDU ile falan uğraşmaya gerek yoktu. CMOS reset atıyorsunuz direk düzeliyor.
Hayır denemedim, belki daha kolay bir çözüm olabilirdi ama ben bu şekilde yaptım. Öneri için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı