Monitör Hz değeri ve oyundaki FPS aynı mı olmalı?

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
North Memphis
RAM
16
SSD veya HDD modeli
M.2
Ekran kartı
RX 5700 XT
İşlemci
i5 10400F
Esen olsun, sistemim çoğu oyun için fazlasıyla yeterli sadece monitörüm 4MS, 60Hz, 1080p bir monitör. Rekabetçi oyunlarda çok yüksek FPS alabiliyorum ama monitörüm 60Hz olduğu için 300+ FPS de alsam 60 gibi göreceğim anlamına mı geliyor? Böyle olduğunu okumuştum bir yerde ve sistem çok yorulmasın diye sürekli V-Sync açıyorum. Bu bilgi doğru mu? Ne kadar yüksek FPS de alsak monitör Hz'i ne kadarsa o kadarı mı bize yansıyor?

Esen olsun, sistemim çoğu oyun için fazlasıyla yeterli sadece monitörüm 4MS, 60Hz, 1080p bir monitör. Rekabetçi oyunlarda çok yüksek FPS alabiliyorum ama monitörüm 60Hz olduğu için 300+ FPS de alsam 60 gibi göreceğim anlamına mı geliyor? Böyle olduğunu okumuştum bir yerde ve sistem çok yorulmasın diye sürekli V-Sync açıyorum. Bu bilgi doğru mu? Ne kadar yüksek FPS de alsak monitör Hz'i ne kadarsa o kadarı mı bize yansıyor?
Aynen öyle. İstersen 1000+ fps al ama 60 hz ekranın olduğu sürece 60 Fps olarak görürsün.

monitör yenilemen kaç ise ne yazarsa yazsın alacağın max fps o yenilemedir.

Rekabetçi oyunlarda V-Sync açmanızı tavsiye etmem. Oyun ayarlarından FPS'i sınırlayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı