Monitör konusunda çok kararsızım

kankam maalesef forumlar ve kullanıcı yorumları cehennem gibi yani bir ürün herhangi bir açıdan hoşuna gitmiş olsa bile maalesefki onun ile ilgili en az 1 kötü yorum olucaktır. monitör şans işidir şansın kötü giderse sorun çıkabilir ama bu da risk almaman gerektiği anlamına gelmez. dediğin gibi her geçen gün zam geliyor bence beklemeden içine sinen monitörü alman senin açından daha faydalı olur.
 
Valla eğer para sıkıntın yoksa zaten ilerde değiştirmek artık imkansız olacağı için bence 2K monitör al geç en azından daha fazla zevk ve keyf alırsın zaten bayadır beri 1080p monitörde idare etmişsin bence artık bu saatten sonra keyfine ve eğlencene bak ve 2K monitör al geç derim sonuç bir kere alacaksın hayatında.
 
1,5 sene önce ekran kartı ve monitör haricindeki diğer parçaları alarak sistem topladım. Parçaları listelemek gerekirse (hepsi PCI 4.0 destekli);
  • ASUS TUF Gaming Z590 Plus Wi-Fi anakart.
  • Intel i7-11700K işlemci.
  • Kingston 32 GB RAM.
  • MSI 3x120 mm sıvı soğutucu.
  • Samsung 980 Pro 1 TB SSD.
Ekran kartı pahalı olduğu için ve işlemcinin dahili grafik işlemcisi olduğu için 1 sene boyunca bilgisayarı ekran kartsız kullandım. 1 senenin sonunda ASUS TUF RTX 3070 Ti ekran kartı aldım ama 7 aydır hangi monitörü alacağıma hala karar veremedim. Şu an tam 10 yıldır 60 Hz'lik ASUS VK228h TN panel monitör kullanıyorum (1080p). Artık IPS monitöre geçmek istiyorum ama hiç kullanmadığım için karar veremiyorum. O kadar çok monitör inceledim ki, çok beğendiğim olsa bile yorumlara bakınca vazgeçiyorum. IPS panellerdeki ışık sızması, ölü piksel, ekranda çizgiler çıkması, siyahların çok iyi olmaması gibi sorunlardan dolayı 10.000 liranın çok üstüne çıkmak istemiyorum. Çünkü hiçbiri parasına değmeyecek gibi geliyor.
2K G-Sync destekli monitörler çok pahalı. Alırsam vatan ya da Amazon gibi güvenilir satıcılardan alırım, diğerlerine bakmıyorum bile. Bu sitelerde de stokta fazla ürün yok maalesef. Vatan'daki 2K - 27 inç - IPS - G-Sync uyumlu monitörlerin listesi:

Eki Görüntüle 1798258

Bu üçlüden bir tek LG'yi alabilirim ama o da çok yeni olduğu için henüz inceleme yazısı ya da videosu yok. Riskli bir tercih olur.
Amazon'da stoklara gelse LG 27GP850-B almayı düşünüyordum ama yorumlara bakınca ne göreyim...

Eki Görüntüle 1798267

Eki Görüntüle 1798269

Eki Görüntüle 1798270

Eki Görüntüle 1798294

Gel de LG monitör al şimdi 😃
Aradığım özelliklerdeki 2K monitör Amazon stoklarında hiç yok. O yüzden artık 1080p 240 Hz ve üstü monitör alsam mı diye düşünüyorum. Şu anki monitör darboğaz yaptığı için işlemci oyunlarda çok ısınıyor ama en az 240 Hz. Alırsam bu sorunu yaşar mıyım sizce? Intel'in sitesinde darboğazla ilgili bir makalede şöyle bir öneri var:

Eki Görüntüle 1798230

Benimki üst düzey sisteme yakın olduğu için 1080p 240 Hz ve üstü monitör almam daha mı uygun olur sizce? Yoksa mutlaka 2K mı almalıyım? Dolar yükseldiği için artık bir an önce almak istiyorum. Net karar verebilsem bugün alacağım ama 7 aydır karar veremedim yardım edin. :)
Son olarak Vatan'daki 1080p - IPS - G-Sync uyumlu monitörlerin listesi de böyle. Sondakinin YouTube'da incelemesi var güzel görünüyor.

Eki Görüntüle 1798303

Hocam ASUS TUF VG27AQZ kullanılıyorum mükemmel.
 
Yorumlara baktıktan sonra LG markasına olan güveninizin kırılmasını anlıyorum ancak monitör alınırken markaya değil modele bakılır. LG 27GN850-B modeli Nano IPS panel kullanırken LG 27GR75Q-B monitörünün paneli nano color teknolojisi barındırmıyor.

Bunu anlattığım bir makale var:

Ancak Nano IPS panel olmamasına rağmen LG 27GR75Q-B modelini de önermiyorum çünkü parlaklığı zayıf bir monitör. Onun yerine VG27AQ, VG27AQZ ve G3223D modellerini öneririm.

Bu arada Viewsonic XG2431'de G-Sync uyumluluğu var. Dilerseniz onu da alabilirsiniz. İşlemciniz çok güçlü olduğu için daha mantıklı bir karar olabilir.
VG27AQZ. 2019model çok yaşlı 4.5 yaşında eski teknoloji
 
Ben de yeni monitör alma niyetindeyim. Neredeyse her modelde olumsuz yorumlar görünce bari en azından hatalarını düzeltmişlerdir diye umuyorum. O yüzden yeni çıkan LG 27GR75Q-B almayı düşünmüştüm ama henüz inceleme yazısı vs. yok. Forumda tek şikayet parlaklık konusunda sanırım, onu da dert edeceğimi sanmıyorum. Ben monitörümü uzun zamandır 0 parlaklıkta kullanıyorum.
VG27AQZ'yi görmüştüm, görüntü kalitesi müthiş. VG27AQ 4 senelik monitör, AQZ çıkalı 1 yıl olmadı daha. Bu arada dolar 20,35 oldu ben hala karar vermeye çalışıyorum. 😀
 
Ben de yeni monitör alma niyetindeyim. Neredeyse her modelde olumsuz yorumlar görünce bari en azından hatalarını düzeltmişlerdir diye umuyorum. O yüzden yeni çıkan LG 27GR75Q-B almayı düşünmüştüm ama henüz inceleme yazısı vs. yok. Forumda tek şikayet parlaklık konusunda sanırım, onu da dert edeceğimi sanmıyorum. Ben monitörümü uzun zamandır 0 parlaklıkta kullanıyorum.
VG27AQZ'yi görmüştüm, görüntü kalitesi müthiş. VG27AQ 4 senelik monitör, aqz çıkalı 1 yıl olmadı daha. Bu arada dolar 20,35 oldu ben hala karar vermeye çalışıyorum. 😀

Aqz bence kullanıyorum mükemmel.
 
Bende de aynı ekran kartı var 12400f işlemci ile vatandan almış olduğum bu monitörü kullanıyorum çok. Memnunum ama. Ben aldığımda uygundu fiyatı. Ama tam senin fiyat aralığına göre ips değil ama ben bir sorun görmedim. Şuanda Her yerde stok tükenmiş görünüyor bir şekilde görürsen incelemeni tavsiye ederim ben memnunum.

 
Hocam ASUS TUF VG27AQZ kullanılıyorum mükemmel.
VG27AQZ 2022 modeli VG27AQ 2019 modeli dostum.

VG27AQZ öneririm dostum 1 aydır kullanıyorum herhangi bir sıkıntı ölü piksel ışık sızması gibi bir durumla karşı karşıya kalmadım. Parlaklığı güzel görüntü kalitesi beni tatmin ediyor.
 
VG27WQ1B stoklarda görünmüyor. AQZ'yi almayı düşünüyordum ama 120 ya da 144 Hz'in üzerinde çok ısınıyor, bazı özellikleri kullanılamıyor, fazla ışık sızması var gibi yorumları görünce vazgeçmiştim. O zamanlar fiyatı 6.800'dü (geçen ay), hey gidi günler. Şimdi 10 bin olmuş.
1 saat sonra Vatan'a gidip yeni çıkan LG'nin teşhiri varsa görüntüsüne bakmaya gideceğim. Alsam da almasam da göreyim bi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı