Monitör laptopun FPS değerini düşürüyor

aupiec

Femtopat
Daha fazla  
RAM
32
SSD veya HDD modeli
516
Ekran kartı
RTX 3050
Anakart
.
İşlemci
AMD6600
Merhaba 1 sene öncesine kadar bir latop satın aldım ve 1 kaç ay öncesine kadar bir monitör satın almıştım. Bazı durumlarda monitörü kulanmıyorum ve bir şey fark etim oyunda (Bannerlord) laptop monitöründe fpssinde sabit 200 iken harici monitör bağlanınca 100 kalabalık içinde 50'ye kadar düşüyor. (Diğer oyunlarda böyle bi durum yasanmıyor ).

Son düzenleme:
Merhaba 1 sene öncesine kadar bir latop satın aldım ve 1 kaç ay öncesine kadar bir monitör satın almıştım. Bazı durumlarda monitörü kulanmıyorum ve bir şey fark etim oyunda (Bannerlord) laptop monitöründe fpssinde sabit 200 iken harici monitör bağlanınca 100 kalabalık içinde 50'ye kadar düşüyor. (Diğer oyunlarda böyle bir durum yasanmıyor ).

Bannerlord oyununda kalabalık arttıkça FPS düşmektedir, bu normal.
Bunun dışında laptopunuza kendi ekranından daha büyük, yüksek çözünürlükte bir monitör bağladığınız zaman gine bu durum ekran kartına binen yükü artırır ve FPS düşüşü yaşatır.

Bannerlord oyununda kalabalık arttıkça FPS düşmektedir, bu normal.
Bunun dışında laptopunuza kendi ekranından daha büyük, yüksek çözünürlükte bir monitör bağladığınız zaman gine bu durum ekran kartına binen yükü artırır ve FPS düşüşü yaşatır.
peki ekran kartına binen yükü hafifletmenin bi yolu varmı yardımcı olduğun için saol

Laptop sahibisiniz. RAM miktarını artırmak bir nebze etkileyebilir. 8 GB ise 16 GB yapmak FPS açısından ciddi fark yapar. Fakat şimdi fark ettim zaten 32 GB ram mevcut. Monitörünüz çok yüksek çözünürlüklü ise daha düşük çözünürlüklü bir monitöre geçebilirsiniz.
Ve en basit yöntem ise oyunun grafik ayarlarını biraz daha düşürerek kaliteden birazcık feragat edebilirsiniz.

Laptop sahibisiniz. RAM miktarını artırmak bir nebze etkileyebilir. 8 GB ise 16 GB yapmak FPS açısından ciddi fark yapar. Fakat şimdi fark ettim zaten 32 GB ram mevcut. Monitörünüz çok yüksek çözünürlüklü ise daha düşük çözünürlüklü bir monitöre geçebilirsiniz.
Ve en basit yöntem ise oyunun grafik ayarlarını biraz daha düşürerek kaliteden birazcık feragat edebilirsiniz.
saolun teşekür ederim deneyeceğim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı