Monitör "no signal" verdi fakat kasa çalışmaya devam etti

Abbas Acar

Hectopat
Bilgisayarı açtım 5 dakika kadar normal şekilde çalıştı. Birden monitöre "no signal" geldi fakat kasa fanları ışığı ve çalışmaya devam etti, anlayacağınız kasa normal bir şekilde çalışmaya devam etti. Sonra bilgisayarı kapatıp tekrar denedim bu sefer 1 saat dayandı yine aynı sorun monitöre bir daha "no signal" geldi.
Ekran kartım RX580 8 GB MSI Armor.
Anakartım ve işlemcim 2 günlük ilk defa taktım.
RAM'leri denedim RAM'lar çalışıyor.
Monitörü başka bir HDMI kablosu ile tekrar denedim bir fayda etmedi.
Elektriksel bir sorun olabilir diye bilgisayarımı başka bir eve götürüp denedim yine aynı hata oldu.
Ekran kartımı FurMark testine koyduğum anda direk bilgisayarım kapandı.

Saygılarımla,
Abbas Acar.

Bilgisayarı açtım 5 dakika kadar normal şekilde çalıştı. Birden monitöre "no signal" geldi fakat kasa fanları ışığı ve çalışmaya devam etti, anlayacağınız kasa normal bir şekilde çalışmaya devam etti. Sonra bilgisayarı kapatıp tekrar denedim bu sefer 1 saat dayandı yine aynı sorun monitöre bir daha "no signal" geldi.
Ekran kartım RX580 8 GB MSI Armor.
Anakartım ve işlemcim 2 günlük ilk defa taktım.
RAM'leri denedim RAM'lar çalışıyor.
Monitörü başka bir HDMI kablosu ile tekrar denedim bir fayda etmedi.
Elektriksel bir sorun olabilir diye bilgisayarımı başka bir eve götürüp denedim yine aynı hata oldu.
Ekran kartımı FurMark testine koyduğum anda direk bilgisayarım kapandı.

Saygılarımla,
Abbas acar.

Garantisi var mı?

Ama kasa normal bir şekilde çalışmaya devam etti.
O zaman bilgisayar kapandı demeyeceksiniz Sayın Acar. Görüntü gitti diyeceksiniz. İkisi farklı şeyler!

Bu durumda ekran kartınızı garantiye gönderin. RX 580 zaten bu sorunu ile meşhur bir ekran kartı. Kulübe hoş geldiniz.

O zaman bilgisayar kapandı demeyeceksiniz sayın acar. Görüntü gitti diyeceksiniz. İkisi farklı şeyler!

Bu durumda ekran kartınızı garantiye gönderin. RX 580 zaten bu sorunu ile meşhur bir ekran kartı. Kulübe hoş geldiniz.

Kusura bakmayın yeniyim affınıza sığınıyorum.
Garanti stickerını yırttım yanlışlıkla.
Arıza tespit için 165 lira istediler. Eğer chipset bozulduysa 1500 TL para istediler ama sadece bağlantı sorunu ise ücretsiz şekilde yapacaklarını söylediler.

Önceden bende de aynı sorun olmuştu, ekran kartı fanı çalışıyor mu?

Belirli bir sıcaklığa ulaşmadan ekran kartı fanları dönmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arıza tespit için 165 lira istediler. Eğer chipset bozulduysa 1500 TL para istediler ama sadece bağlantı sorunu ise ücretsiz şekilde yapacaklarını söylediler.
Kim bu soyguncular yahu? Şaka gibi. Kartın kendisi zaten 2200 TL:

Kartı ayrı olarak garantiye gönderebilirsiniz ServisPoint'e. Sistemin faturası yeterli. bir de nereden aldığınızı yazın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı