Monitör Önerisi

pusaterol

Centipat
Selam dostlar.

165 Hz 0.5 ms TN panel monitör mü tercih etmeliyim?
Yoksa 144 Hz 1 ms IPS panel monitör mü tercih etmeliyim?

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.

Not: Monitörde estetik görüntü seviyorum (ince çerçeve vs.) ve 165 Hz monitörün kenarları kalın, 144Hz'in kenarları ince. Bunu göz önünde bulundurup yanıtlarsanız sevinirim. Göz zevkimi bozmaya değer mi? :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer CS:GO gibi oyunlar oynuyor iseniz, göz zevkinizi bozmaya değer :D yani kalın kenarlı 165 Hz monitör size daha uygundur.

Dün yo
144hz IPS paneli tercih edin. IPS'in canlılığını 165hz'in hız farkına tercih ederim.
Dün yoğun bir araştırmada bulundum ve TN panelin sadece oyun oynayanlar için iyi bir tercih olacağı kanısına vardım. Fakat ben araştırdığım ve topladığım bilgilere dayanarak renk doğruluğu olsun, estetik görüntü olsun, bakma açısının geniş olmasına rağmen renk; görüntü bozulmamalarının olmaması olsun, IPS i tercih etmeye karar verdim. Bence doğru da bir karar oldu.
Eğer CS:GO gibi oyunlar oynuyor iseniz, göz zevkinizi bozmaya değer :D yani kalın kenarlı 165 Hz monitör size daha uygundur.
CS:GO oynuyorum fakat en çok oynadığım oyunun o olduğu söylenemez. Dün yoğun şekilde araştırdım fakat TN panelin sadece CS:GO tarzı oyunlar oynayanlar için iyi bir tercih olacağı kanısına vardım. TN panellerde olan göz yorması, renk doğrusuzluğu, görüntü ve renk bozulmaları gibi nedenlerden ötürü 144 hz IPS ekranın bana uygun olduğunu gördüm. Bence TN panel kullanım amaçlarıma göre göz sağlığımı da göz zevkimi bozmaya da değmez. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı