Monitör overclock yapmak zararlı mı?

erayisteya

Decapat
Yer
Adana / Çukurova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Pentium G620 2.6 GHz nVidia GeForce 210 4 GB Ram
Monitör
LG Flatron W2240
Arkadaşlar merhaba, 13 yıllık eski bir LG Flatron W2240 monitörüm var. Normal Hz'si 60. Düşük çözünürlüklerde 75 Hz desteği var ve ben de 1080P'de 75 Hz yapmak istiyorum. Monitörün zarar görme ihtimali yüzde kaç acaba?

Monitörünüze zarar vermeyeceğini garanti edemeyiz ancak monitörüne overclock yapan birçok kullanıcı gördüm hiçbirinden de overclock sebebiyle bozulduğunu duymadım.

Merhaba. Overclock yapmak tavsiye edilen bir şey değil, ancak 75 Hz yapıp kullanacaksan çok fazla bir şey olacağını sanmıyorum. Ancak bunun pek bir garantisi yok, diyotların ve kapasitörlerin zamanla zarar göreceğine dair söylentiler var. Şunu da belirtmekte fayda var 75 ve 60 Hz arasında gözle ayırt edilebilecek kadar bir fark yok. Yine de sana kalmış bir seçim.

Monitörünüze zarar vermeyeceğini garanti edemeyiz ancak monitörüne overclock yapan birçok kullanıcı gördüm hiçbirinden de overclock sebebiyle bozulduğunu duymadım.
Merhaba. Overclock yapmak tavsiye edilen bir şey değil, ancak 75 Hz yapıp kullanacaksan çok fazla bir şey olacağını sanmıyorum. Ancak bunun pek bir garantisi yok, diyotların ve kapasitörlerin zamanla zarar göreceğine dair söylentiler var. Şunu da belirtmekte fayda var 75 ve 60 Hz arasında gözle ayırt edilebilecek kadar bir fark yok. Yine de sana kalmış bir seçim.
Hocam bu konudan sonra aniden Power saving mode deyip kendini kapattı, sanırım gönderme yaptı bana. O yüzden bulaşmayacağım bu işe, tavsiye için sağ olun.

Hocam bu konudan sonra aniden Power saving mode deyip kendini kapattı, sanırım gönderme yaptı bana. O yüzden bulaşmayacağım bu işe, tavsiye için sağ olun.

Evet. Bazı monitörlere overclock yapıldığı zaman görüntü gidebiliyor. Muhtemelen monitörünüzün overclock desteği yok hocam. Rica ederim iyi günler.

@İnserted1029 @uveiz hocalarım tekrardan merhaba, şu an da overclock yapmayı denedim(NVIDIA Denetim Masası) üzerinden ve 14 Hertz arttırabildim, dışarıdan bakıldığında bu miktar az geliyor fakat yine de şaşırttı beni. Çünkü beklediğimden çok daha hızlı his ettirmekte, monitörün izin verdiği Hertz'i aştığımda ise out of range dedi ve 20 saniye sonra düzeldi. İlgilisi için görsel:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı