Monitör overclock zararlı mıdır?

Ludovico

Centipat
Katılım
25 Haziran 2019
Mesajlar
103
60 Hertz monitörümü 80 lere kadar ulaştırdım. Ne olur ne olmaz eski haline getirdim. Sizce "Sinyal Yok" a kadar Hertzi arttırmalı mıyım yoksa bu işlem sakıncalı mıdır?
 
Ekranda dalgalanmalar olmuyorsa görüntü sorunları yaşamıyorsan yapabilirsin işlemci ekran kartına overclock ne kadar zararlıysa monitöre de o kadar zararlıdır.
 
ben 60 HZ'lik monitörümü 84 HZ'e OC'ladım ve neredeyse 4 aydır bu şekilde kullanmaktayım. Zararı vardır elbet ama benim monitörüm zaten 150 TL değerinde olduğu için pek önemsemiyorum açıkcası. Benim gibi 1 HZ'i bile farkedebilen gözlere sahipsen, bence yapmalısın. Çünkü o HZ artışını ve artışa bağlı akıcılığı hissetmek muhteşem bir his.
 
OC işlemi ile aldığın artı değer seni tatmin ediyorsa yapmalısın. OC ile extra yük bindirdiğini biliyorsun söylemeye gerek yok. Bu extra yük aldığın faydadan daha az ise devam etmelisin. 60/ 80 oranı bence ciddi seviyede faydalı. Bu kadar yüksek yüzdeye, değecektir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı