Monitör Seçiminde HDCP Önemli Mi?

Umut Bozok

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Merhaba, öncelikle herkese iyi bayramlar dilerim.

Bir süredir kendime bir masaüstü bilgisayar toplamayı düşünüyorum. 2011 yılından bu yana ASUS N53sn model bir dizüstü bilgisayar kullanmaktayım. Yıllar içinde bu cihazı SSD ekleyip RAM miktarını 10 GB'a yükselterek kullandım. Günlük kullanım açısından iyi durumda ancak fazlası için yetersiz. Bu sebeple önümüzdeki 4-5 yıl rahat kullanabileceğim bir masaüstü bilgisayar düşünüyorum. Kasa tarafında somut adımlar atmak için B550 anakartların gelişini, fiyat/performans olarak konumlanacağı yeri, B450 ve X570 anakart fiyatlarının nasıl değişeceğini görmeyi bekliyorum. Bu süreçte monitör alımını gerçekleştirip, bahsi geçen dizüstü bilgisayar için ikinci ekran olarak kullanmayı düşünüyorum.

1750 TL'ye kadar 24 Inc 1080P 144Hz 1ms bir monitörün kullanım amaçlarım için yeterli olacağını düşünüyorum. Bu sınıra kadar seçim yaparken AOC 24G2U, ASUS TUF VG249Q, ASUS VP249QGR, ViewSonic XG2405 gibi seçenekler beliriyor. Başka önerileri de seve seve değerlendirebilirim.

Tüm bu monitörleri tepki süresi, vb. sayısal veriler açısından karşılaştırabileceğim bir bilgi kaynağı bulamadım. AOC hakkında detaylı ölçümler içeren analizler var ama alternatifi olarak gördüğüm örneğin VG249Q hakkında bu seviyede detaylı bilgiye ulaşamadım. Bu verilerin çoğunlukla panel kaynaklı olduğunu düşünerek tepki süresi anlamında aralarında kayda değer bir fark olmadığını varsayıyorum.

Asıl aklımı kurcalayan durum HDCP özelliği. AOC 24G2U modelini incelediğimde ne aşağıdaki linkten ne de başka karşılaştırma sitelerinden HDCP özelliği olduğuna dair bir bilgiye rastlamadım.

Aynı durum ViewSonic XG2405 için de geçerli.

Örneğin ASUS VG249Q modelinin özelliklerini verdiği linkte HDCP olduğunu vurgulamış.

Monitörlerde HDCP ile ilgili şöyle bir açıklama okumuştum:

Durum linkte açıklandığı gibi Netflix vb. hizmetlerden yararlanmada sorun çıkaracaksa bu durum AOC'u ve ViewSonic'i tercih listemden çıkarır. Bu konu hakkında güncel durum nedir? Bilgisi olan ya da bu monitörlerle bu hizmetleri deneyen arkadaşlardan bilgi alabilirsem sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı