Monitör takınca FPS'im artıyor

Palm1ye

Hectopat
Katılım
25 Ağustos 2019
Mesajlar
142
Dell ınspiron 7577 laptop sahibiyim. Ekranım 60Hz ve 2 adet grafik birimim var. (iGPU ve dahili olan GTX 1060 Max-Q)

Bilgisayarım optimus bir bilgisayar ve oyunlarda 60 FPS'i çok zor görüyorum çünkü ekran kartım adam akıllı kullanılmıyor.
Bir ara daha büyük ekran diye bilgisayarımı televizyona taktım. (Televizyonum 120Hz)

Şunu fark ettim çoğu oyunda ekran kartı kullanımım arttı ve 120 FPS alabilir oldum. Ama bilgisayarımın monitöründe 120 FPS'i hiç stabil bir şekilde göremiyorum. Televizyona taktığımda FPS'im 200'lere bile gidersen laptopun monitöründe oyunda aldığım FPS değerleri Max 90-100 olabiliyor. Bunun sebebi sizce nedir? Yardımcı olabilecek var mı? Laptopta da stabil 120 yapma şansım var mı çünkü olmadıkça takılmalar oluyor.

(Laptop HDMI ile televizyona bağlanıyor ve televizyonu NVIDIA ile kontrol etmeye başlıyorum. Laptop'un monitör kontrolü Intel HD Graphics)

(Optimus'um kapanmıyor)
 
Laptopun kendi ekranında 60 FPS sabit mi kalıyor ? Güç seçeneklerine bakar mısınız. Bir de NVIDIA'nın ayarlarında dahili GPU ve harici GPU seçeneği var baktınız mı oraya?
V-Sync açık değil, güç seçeneklerinin hepsi maksumum güç ve Nvidia'nın ayarlarında her şey Yüksek Performanslı Nvidia Grafik kartı olarak ayarlı ve maksimum performans seçeneği ile. Optimize Battery Life seçeneklerininde hepsini disabled yaptım. Hiçbir değişim olmadı
Yardımcı olabilir :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Teşekkür ederim, bunu denedim ve sonuç alamadım. Üzgünüm :(
 
Laptopunuzun monitörü büyük ihtimalle 720P. Televizyonunuza takınca ekran kartı kullanımı arttığı için FPS değerleriniz artıyordur.
Monitörümün çözünürlüğü 1080P, Televizyonumun 4K ve televizyonum 4K'da 60Hz 1080P'te 120Hz veriyor. Televizyonumu 1080P 120Hz tercih ediyorum.
Laptop monitörünün çözünürlüğü kaç ve TV'nin çözünürlüğü kaç?
Laptopum 1080P, Televizyonum 4K ama televizyonumu da 1080P olarak ayarlıyorum
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı