Monitör tavsiyesi

Bütçe
1800

KhanDutch

Hectopat
Aradığım özellikler FHD, IPS, 1 ms (1. maddeye bakarsanız sevinirim.) Vemin. 144 Hz olması. Rekabetçi oyunlar oynuyorum fakat esporcu değilim. Bütçe 1800₺.

Bu monitörlerden hangisini neden tercih etmeliyim? Merak ettiğim şu sorulara da cevap verirseniz çok sevinirim;

1) sanırsam atmış olduğum monitörlerden sadece LG olan 1ms GtG diğerleri MPRT. Forumda gezindim ve anladığım kadarıyla bunu bir ayarla açıyormuşuz ve Ghosting'e sebep oluyormuş bu sebeple bir arkadaş açmanı önermiyorum demiş. Bunun hakkında bilgi verebilir misiniz? Gerçekten 1 ms GtG yapınca görüntü bozulur mu? Bir şeyler izlemek için de bu monitörü kullanacağım ve sıkıntı çekmek istemiyorum.

2) ASUS TUF 165 Hz sırf bu yüzden alınır mı?

Bunlardan başka öneriniz varsa da bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Tercihimi AOC'tan yana kullanacağım. Ölü piksel, ghosting ve ışık sızması gibi bir sorun yaşadınız mı peki eğer yaşarsam iade edebilir miyim?
Forumdaki bir arkadaşımız "Işık sızması siyahta yok denemez ancak çok belirgin değil. Şu an mavi renkte alt piksel sorunu kronikleşmeye doğru ilerliyor. Bende de çıktı değişim istedim bu sefer kırmızıda çıktı. THH aracılığıyla sorunsuz bir değişim istedim." yazmış siz bunlardan herhangi birini yaşadınız mı kronik bir sorun mu yoksa şans işi mi?

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Tercihimi AOC'tan yana kullanacağım. Ölü piksel, ghosting ve ışık sızması gibi bir sorun yaşadınız mı peki eğer yaşarsam iade edebilir miyim?

Hayır yaşamadım. Ölü piksel sorunu yaşayan insanlar elbette var fakat bu her monitörde olabilir şans işi birazcık. AOC'un 1 ölü piksel garantisi var zaten. Sıkıntı yaşar isen iade edebilir veya garantiye gönderebilirsin. Önerim Sinerji Bilgisayar'dan alman.

Forumdaki bir arkadaşımız "Işık sızması siyahta yok denemez ancak çok belirgin değil. Şu an mavi renkte alt piksel sorunu kronikleşmeye doğru ilerliyor. Bende de çıktı değişim istedim bu sefer kırmızıda çıktı. THH aracılığıyla sorunsuz bir değişim istedim." yazmış siz bunlardan herhangi birini yaşadınız mı kronik bir sorun mu yoksa şans işi mi?
Bende sorun çıkmadı ama ölü piksel sorunu çıkan çok oluyormuş. Aynı mağaza ve tarihte arkadaşımla satın aldık onda ölü piksel çıktı bende çıkmadı. Öyle bir durum olursa cayma hakkınızı kullanabilirsiniz.
MSY 9. Madde Cayma hakkı;

(1) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Bende birkaç aydır aoc 24g2u kullanıyorum, çok memnunum. Abimde Asus olanı kullanıyor ve hemen hemen aynılar ancak ergonomik açıdan 24g2u daha iyi, her yöne dönüyor, aşağı yukarı iniyor. Yani yatarak film izleyeceksen veya boyuna uygun bir şekilde ayarlayacaksan 24g2u ideal. Ölü piksele de takılma, cidden bir süre sonra hiç göze çarpmıyor. Ben n11' de direk ölü pikselli satılandan almıştım ve yaklaşık 500 tl daha ucuzdu, 1 tane ölü piksel çıktı ve aylardır hiç farketmedim bile. Ha illa itopya' dan alacağım dersende bence Asus' u al, arada o fiyat farkına değecek bir fark yok. Hatta ergonomik olarak daha iyi olması hariç birebir aynılar, özelliklerine bakarsan anlarsın.

Attığınız listede yok lakin bütçeniz uygunsa BenQ mebiuz EX2510'a bakmanızı öneririm. Bunun haricinde aoç 24G2U bu segmentteki en çok tutulan kaliteli ürünlerden biridir.

AOC 24G2U modelini kullanıyorum ve bende öneririm. Şansıma hiç ölü piksel yok ama sağ üstte pet şişe kalınlığında ışık sızması var. Normal kullanımda hiç bir sorun yok fakat ne zamanki oraya siyah renk gelse sırıtmaya başlıyor. Aldığımda güç kablosundaki temassızlıktan dolayı garantiye yollamıştım, o zaman ışık sızmasını da belirtmiştim ama standartlara uygun olduğu için değiştirmemişlerdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00