Monitör Tavsiyesi

Hedowins

Hectopat
Öncelikle herkese merhaba. Ben yakın zamanda bir toplama bilgisayar alacağım. Tek bir sıkıntım var o da monitör. Aklımda 5 adet model var ama monitörden fazla anlamadığım için bir bilenden fikir edineyim dedim. Kasayı ağırlıklı olarak oyun ve mühendislik programları için topladım. Monitörü ise aynı şekilde kullanmak için alacağım. İstediğim gözlerimi fazla yormayacak, renkleri canlı olacak bir monitör istiyorum.
  • Gamepower GPR27C
  • Gamepower GPRBP27C
  • AOC C32g1
  • AOC C27g1
  • Rampage RM-165
Yardımcı olursanız sevinirim 🙂

Sundukların arasında en mantıklısı bence Aoc 27". 32" monitörün 1080p olması çok mantıklı görünmüyor gözüme. baya tane tane piksel sayarsın o büyüklükte bi monitörü 1080p kullanırsan.

Monitör almadan önce mutlaka bu konuyu okumalısın ben sonradan farkettim bin pişman oldum cahilliğim yüzünden.

Saydığınız markalardan sadece AOC kaliteli duruyor. Samsung veya ASUS modellerini tavsiye ederim. Bu arada bütçeyi belirtin.
Bütçe olarak 2000 TL belirledim. Ve bir kaç sorum daha var açıkçası. Genellikle oyun ağırlıklı olacağı için sizce 24 inc mi yoksa 27 inc mi ve düz ekran mı yoksa curved ekran mı almalıyım?

Eğer oyun ağırlıklı birşey arasanız BenQ XL2411P derdim fakat renkleri canlı arıyorsanız ASUS VG248QE alabilirsiniz 144hz 1ms bir monitör renkleri oldukça canlı. Renk kaltesine göz atmak isterseniz Bu Link üzerinden bakabilirsiniz.
Dediğiniz gibi Asusta renkler çok daha canlı ve iyi ama gölgelenme yapıyor buda rekabetçi oyunlarda sizi dezavantaja uğratıyor rekabetçide BenQ ama ben single oyun oynuyorum deniyorsa Asus daha iyi.BenQ'da renkler daha açık olduğu için mesela LoL oynarken koridora baskın yerken daha farkedilebilir bir şekilde görürsünüz ona göre tasarlandı o monitör zaten

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı