Monitör tavsiyesi

Enes F.

Decapat
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
3
Merhaba dostlar. Birkaç haftadır kendim için monitör bakıyorum. Grafik tasarım ve fotoğraf işleriyle uğraşıyorum. Çok oyun sevdalısı değilim. Mağazaları gezdim görmek için maalesef şehrimde ki teknoloji mağazaları monitör sunum konusunda yetersizler. Gidip görüp detaylı bir inceleme yapabileceğimiz seçenek yok. Bu yüzden tercih yapmakta zorlandım. İlk önce monitörden beklentilerimi sizinle paylaşayım. Sonra seçtiğim modelleri paylaşayım.
1- Görüntüde pixeller görünsün istemiyorum. Biraz abartı olacak ama macbooktaki kontrast ve siyah başarımına ve netliğe yakınsasın. Bu da 4K monitör tercihi yapacağım anlamına geliyor.
2-Renkler fotoğraf işlemede belirgin görüntü keskin temiz ve pussuz(! ) Olsun istiyorum. ( Puslu bir monitör kullanmıştım sanki görüntünün önünde pus filtresi var gibiydi ve bunun hangi özellikten kaynaklandığını bilmiyorum, kontrast oranı mı, panel mi, her neyse. )
32" alayım dedim ama listedeki Philips yüksek ppi değerine sahip. Lakin IPS üreticisi panda panel ve 27" maalesef.
Seçtiğim monitörler için tıklayınız.
Fikirlerinizi ve önerilerinizi belirtirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Acer KG271 vb. önermiyorum çünkü grafik tasarım ve fotoğraf için TN paneller diğer panellere oranla daha yetersiz kalacaklardır. Buradan karşılaştırmanıza bazı eklediğim modellere bakabilirsiniz. Samsung monitörleri çıkardım çünkü birisi kavisli ekrandı, diğerinin inceleme puanları düşük. LG 32UK550-B modeli VA panel ancak olumlu yorumları var. Kullanan veya inceleyen var ise forumda daha net yorum yapabilir bu modellere. AOC model olarak eski ancak hala stokları mevcut, boyut avantajı var, genel ortalaması iyi ancak güç tüketimi fazla ve çözünürlüğü daha düşük. F/P olarak PHILIPS monitör kullanıma gayet uygun, LG'nin karşılaştırmadaki üst modeline en yakın özelliklerde ve incelemeleri olumlu. Yabancı kaynaklarda farklı modeller görüyorum ama ülkemizde daha kısıtlı modeller ve fiyatlar aşırı artıyor anladığım kadarıyla. Benzer monitör önerileri yapacak kişilerin yorumlarını bekleyelim.
 
Son düzenleme:
Daehir tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. 32" istememe rağmen 27"Philips modeli F/P açısından bana uygun görünüyor. Tek soru işareti oluşturan nokta ,Philipsin bu modelinde ips panel üreticisinin çinli Panda panel olması oldu. Hakkında tam bir bilgi edinemedim. Araştırmalarım bir süre daha devam edecek.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı