I'mpty
Centipat
Merhabalar, yaklaşık 5 yıl önce topladığım kasanın yanında bir hata yaparak 4K 60Hz bir monitör almıştım ve bu monitörü artık değiştirmek istiyorum fakat kafama takılan bazı sorular var.
Öncelikle kasa özellikleri:
Ekran kartı: GTX980.
İşlemci: Intel i7-4790K 4.00GHz.
RAM: 32 GB.
Anakart: ASUS Z97 PRO gamer.
İşletim sistemi: Windows 10.
Almayı düşündüğüm monitör:
Monitör
Sorularıma gelecek olursak;
1. Curved ekran olmasının avantajları/dezavantajları nelerdir?
2. FreeSync, G-Sync gibi teknolojiler olduğunu biliyorum ve biraz araştırdım fakat ekran kartımın bu teknolojiyi desteklediğini nasıl öğrenebilirim? (Linkini koyduğum monitör FreeSync'e sahip fakat Technopat YouTube kanalında FreeSync monitörde G-Sync özelliğini açma videosu ile karşılaştım ve bu şekilde sorunu halletmeyi düşünüyorum)
3. 1660 Ti ekran kartı olan bir laptopum var (ekranı 120Hz), alacağım 240Hz monitöre laptopu bağlarsam 120Hz mi alırım 240Hz mi?
4. bu monitörün sistemime uygun olup olmadığını belirtirseniz sevinirim, eğer uygun değilse sizin monitör önerinizi bekliyorum
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Öncelikle kasa özellikleri:
Ekran kartı: GTX980.
İşlemci: Intel i7-4790K 4.00GHz.
RAM: 32 GB.
Anakart: ASUS Z97 PRO gamer.
İşletim sistemi: Windows 10.
Almayı düşündüğüm monitör:
Monitör
Sorularıma gelecek olursak;
1. Curved ekran olmasının avantajları/dezavantajları nelerdir?
2. FreeSync, G-Sync gibi teknolojiler olduğunu biliyorum ve biraz araştırdım fakat ekran kartımın bu teknolojiyi desteklediğini nasıl öğrenebilirim? (Linkini koyduğum monitör FreeSync'e sahip fakat Technopat YouTube kanalında FreeSync monitörde G-Sync özelliğini açma videosu ile karşılaştım ve bu şekilde sorunu halletmeyi düşünüyorum)
3. 1660 Ti ekran kartı olan bir laptopum var (ekranı 120Hz), alacağım 240Hz monitöre laptopu bağlarsam 120Hz mi alırım 240Hz mi?
4. bu monitörün sistemime uygun olup olmadığını belirtirseniz sevinirim, eğer uygun değilse sizin monitör önerinizi bekliyorum
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.