Monitör vs ekran kartı

haylex

Hectopat
Merhaba benim eski monitörümü kırdığım için 1 yıldır bilgisayarı televizyona bağlıyıp oyun oynuyorum televizyonda da köyden kalma 24 inçlik bir TV, yeni monitör alma sebepimde gözümü çok alması.

Alırsam bu monitörü alacağım AOC 24g2ze 23.8 Inc 240hz 0.5ms (hdmı+display) Freesync Premium Fhd Ips Monitör Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Yani bütçem Max 7.700 TL.

Sistemimide söyleyim.
İşlemci: Intel(R) Core(tm) i3-8100 CPU @ 3.60GHz, 3600 MHz, 4 çekirdek.
Anakart: MSI B360M PRO-VH (MS-7B53).
Ekran kartı: Nviada GTX 1050 2 GB.
HDD ve SSD mevcut Windows SSD'ye kurulu.

Monitör mü alınmalı yoksa ekran kartı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba benim eski monitörümü kırdığım için 1 yıldır bilgisayarı televizyona bağlıyıp oyun oynuyorum televizyonda da köyden kalma 24 inçlik bir TV, yeni monitör alma sebepimde gözümü çok alması.

Alırsam bu monitörü alacağım AOC 24g2ze 23.8 Inc 240hz 0.5ms (hdmı+display) Freesync Premium Fhd Ips Monitör Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Yani bütçem maksimum 7.700 TL.

Sistemimide söyleyim.

Hocam siz çoğu oyunda 240 FPS alamazsınız ki?

Yani bütçem Max 7.700 TL.

Sistemimide söyleyim.

Yani monitor alsan bile ekran karti yetersiz kalicagi icin goruntu gene kotu olur. 2. Elden guzel RX6xxx alin bence.

ekran kartı almak daha mantıklı 240hz'i bırakın o sistem ile 144hz bile kullanamayacaksınız oyunlarda çünkü 144fps üstü almanız çok zor. Yani boşuna olmuş olacak. Ama diyorsanız ben monitörü alırım ilerde daha çok para biriktiririm yine ekran kartı alırım* o zaman monitör alın ama aldığınız monitör ekran kartı alana kadar işlevsiz olacak hocam.

eğer monitör alacak olursanız aoc almayın ölü piksel, ghosting sorunları falan oluyor o fiyat segmentinde. Zowie, MSI, Asus'un bazı modellerine yönelseniz daha iyi olur hocam.

İkinci elden güzel bir RX 6xxx serisi alıp kalan paraya da monitör almak daha mantıklı gibi. Göz sağlığınız için monitörü kesinlikle değiştirmeniz gerek. Onlar televizyon için yapılmış, bilgisayar için değil. Mahveder gözünüzü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı