Monitör vs. Televizyon

Bütçe
1.000.000 Papel
Makaleler
1
Yer
Canlı Derste...
Daha fazla  
Meslek
Bruh Çekicisi
Aynı özellikteki televizyonlar ile monitörler karşılaştırıldığında, televizyonlar daha pahalı oluyor. Mesela 65 inc 4K bir monitör ile 65 inc 4K televizyon karşılaştırıldığında çok büyük bir fiyat farkı çıkıyor. Televizyonu 5-10 bin bandında bulabilirken monitör 40 bin lirayı geçiyor. Aralarındaki bu kadar fazla farkın sebebi ne, televizyon alırsam görüntü kalitesi çok mu düşük olur?

Çünkü monitörler özellikle oyun için tasarlanır. Mesela gecikmeleri daha düşük olur, Hz değerleri daha yüksek olur. Ancak televizyonlar film izlemek vb. için tasarlanır. Burada asıl dikkat etmeniz gereken televizyon ya da monitör olmasından ziyade teknik verileridir. Ama tabiki genel olarak monitörler oyunda daha iyidir.

Televizyon panellerinde monitör panellerinde olduğu kadar bilgisayar kullanıcısı dostu teknolojiler yok. Örneğin input lag, Hertz değeri, milisaniye, göz koruma teknolojileri gibi. Televizyonlar daha çok uzaktan izlenmek amacıyla tasarlanmıştır.

Çünkü monitörler özellikle oyun için tasarlanır. Mesela gecikmeleri daha düşük olur, Hz değerleri daha yüksek olur. Ancak televizyonlar film izlemek vb. için tasarlanır.
Çok bir fark olur mu arasında? Mesela ben Valorant oynuyorum, adam karşıma çıkınca iki türlü de vuruyorum. Ne kadar bir farkı olur?

Monitör'ü tavsiye etmenizin sebebi nedir hocam, daha mı iyi görüntü veriyor?

Hayır ama arkadaşın dediği gibi oyun için tasarlanmışlar yani gecikme falan daha az olur. Görüntü derseniz tabii TV ama bence monitör.
Çok bir fark olur mu arasında? Mesela ben Valorant oynuyorum, adam karşıma çıkınca iki türlü de vuruyorum. Ne kadar bir farkı olur?
Fps gibi düşünün hz'yi de.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı