Monitörde çıkan çizgilerin baskı yapınca gitmesi

dynasia

Zeptopat
Katılım
18 Mayıs 2021
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Monitörümde yatay hızlı şekilde sönüp geri gelen 15-20 tane çizgi olusuyor bunlar oldugu zaman 10 sn içinde monitörün her yeri bu çizgiler ile doluyor ve ekran siyah oluyor başka çeşidi de siyah renkli olan yerlerde kırmızı pixeller ve yeşil pixeller olusuyor monitörü biraz dürttüğüm zaman tepki veriyor düzelebiliyor. Ekranın orta üst noktasına elimle baskı uyguladıgımda ise tüm sorunlar gidiyor sorunu nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörümde yatay hızlı şekilde sönüp geri gelen 15 20 tane çizgi olusuyor bunlar oldugu zaman 10 sn içinde monitörün her yeri bu çizgiler ile doluyor ve ekran siyah oluyor. Başka çeşidi de siyah renkli olan yerlerde kırmızı pixeller ve yeşil pixeller olusuyor. Monitörü biraz dürttüğüm zaman tepki veriyor düzelebiliyor. Ekranın orta üst noktasına elimle baskı uyguladıgım da ise tüm sorunlar gidiyor sorunu nedir?

Panelinde bir sorun var ama ölü piksel gibi de durmuyor. Acaba renkler mi bozuluyor mıknatıs ile düzeltiyorlar genelde renk bozulmasını. Fotoğraf atmanız yararlı olacaktır, mümkünse video atabilirsiniz YouTube üzerinden.
 
Kardeşimde de aynısı oluyor. LCD panel'in içinde alt tarafta bazı flex kablolar var. Onların lehimleri çıkmıştı. Yapacak birşey yok. Lehimlemeye çalışınca flexler eriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı