Monitörde G-Sync olmaması sorun olur mu?

Bütçe
15.000 TL

Alpaslan77

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, daha önce başka bir monitör hakkında konu açmıştım fakat şu an ASUS ROG STRIX XG259QNS monitörü almayı düşünüyorum fakat bu modelde NVIDIA G-Sync desteği bulunmadığını öğrendim. Araştırmalarıma göre, monitörün ayarlarından FreeSync özelliğini aktif ettiğimizde G-Sync özelliği devreye giriyormuş, ancak bu durumda HDR ve OverDrive özelliklerinden feragat etmemiz gerekiyormuş. Bu yüzden kullanan ve kullanmayanlara iki sorum var;

FreeSync özelliği aracılığı ile G-Sync açtığımızda görüntüde yırtılma/bozulma gibi benzeri bir sorun yaşar mıyım?

Yukarıda yazılanlara rağmen HDR ve OverDrive özelliklerini kullanabilir miyim?

NOT: NVIDIA G-Sync uyumlu monitör listesinde yukarıda bahsettiğim monitör modeli listede yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
G-sync ve FreeSync aynı özellikler zaten. Gsync Nvidia ekran kartına ait, FreeSync ise AMD ekran kartına ait. Sorduğun soruya cevap değil ama bu 2 özelliği aynı anda nasıl aktif edeceksin ki?

G-Sync ve FreeSync aynı özellikler zaten. G-SYNC NVIDIA ekran kartına ait, FreeSync ise AMD ekran kartına ait. Sorduğun soruya cevap değil ama bu 2 özelliği aynı anda nasıl aktif edeceksin ki?

FreeSync kapalıyken NVIDIA kontrol panelinden G-SYNC açamıyorsun. FreeSync açınca kontrol paneli aktif hale geliyor. NVIDIA kontrol panelinden G-SYNC açman lazım ki işe yarasın. Sadece monitörden açmakla bitmiyor iş.

FreeSync kapalıyken NVIDIA kontrol panelinden G-Sync açamıyorsun. FreeSync açınca kontrol paneli aktif hale geliyor. NVIDIA kontrol panelinden G-Sync açman lazım ki işe yarasın. Sadece monitörden açmakla bitmiyor iş.
NVIDIA'nın sitesinde G-Sync desteği olan monitör listesine baktığımda XG259QNS modeli için herhangi bir destek yok fakat sizin dediğiniz gibi monitorün ayarlarından FreeSync özelliğini aktif hale getirdikten sonra NVIDIA Denetim Masası'ndan G-Sync özelliğini açıp çalıştırabiliyoruz ama bu yöntemi uyguladığımızda % kaç kararlılık ile çalışıyor ? Ben XG259QNS monitörü alacağım ama NVIDIA ekran kartım olduğu için FreeSync aracılığı ile G-Sync açtığımda görüntüde yırtılma veya başka bir sorun yaşamaktan korkuyorum o yüzden bu konuyu açtım şimdi bir hedefe hiçbir yere sapmadan düz gitmek var bir de dolanarak gitmek var.

NVIDIA'nın sitesinde G-Sync desteği olan monitör listesine baktığımda XG259QNS modeli için herhangi bir destek yok fakat sizin dediğiniz gibi monitorün ayarlarından FreeSync özelliğini aktif hale getirdikten sonra NVIDIA Denetim Masası'ndan G-Sync özelliğini açıp çalıştırabiliyoruz ama bu yöntemi uyguladığımızda % kaç kararlılık ile çalışıyor? Ben XG259QNS monitörü alacağım ama NVIDIA ekran kartım olduğu için FreeSync aracılığı ile G-Sync açtığımda görüntüde yırtılma veya başka bir sorun yaşamaktan korkuyorum o yüzden bu konuyu açtım şimdi bir hedefe hiçbir yere sapmadan düz gitmek var bir de dolanarak gitmek var.

En garanti yol incelemelere ve kullancıı yorumlarına bakmaktır. Onun dışında G-Sync monitör bile alsanız sorun yaşama ihtimaliniz var. ROG ASUS'un en üst modeli olduğu için FreeSync teknolojisinin kötü çalışacağını sanmıyorum. Eğer gerekseydi G-Sync koyarlardı zaten. Çünkü giriş-orta segment bir model değil bu. Güzelce entegre etmişlerdir. Zaten fabrika çıkışı kalibrasyonlu bir model. Her şeyi yapıpta bunda böyle bir hata yapmazlar. Çünkü ekran kartı piyasasının %90'ı NVIDIA kartlardan oluşuyor. Niye ROG gibi bir üründe böyle bir riske girsinler. Zaten 2024 çıkışlı bir model eski bir model olsa neyse diyeceğim.

Yine de kullanıcı yorumlarına baktım üründe yırtılma sorunu yok gibi gözüküyor. 3 farklı yorumda da yırtılmanın olmadığı ve yağ gibi aktığını belirtmişler. Yalnız coil whine şikayeti fazla.

Kanka selam ürünü satın aldım 1 haftadır kullanıyorum kaymak gibi akıyor monitör her şey çok iyi. Coil whine falan demişler ama ben hissetmiyorum zaten kulaklıkla oturuyorum sorun olmaz diye aldım da şu an kulaklıksız da bayağı dinledim çıt yok. Eğer bütçe okeyse senin için düşünmeden alabilirsin. G-Sync da kullanılıyor bir problem yaratmıyor bilgin olsun, hatta CS de 300 320 FPS falan alıyorum 380 Hz de kasma hissi yok hala aynı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı