Monitörde ghosting var mı?

• Konuyu başlatan Ats5050
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 304
Hangisini seçeyim video ekledim 300 hz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@bluerr

Dosya Ekleri

• IMG_7160.jpeg
    IMG_7160.jpeg
    107,8 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Hangisini seçeyim video ekledim 300 Hz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@bluerr

OverDrive ayarını bul. Off, standart gibi seçenekler olacak. Onu standart yap. Ayrıca G-SYNC aç ve arka planda sadece ghosting testi açık olsun. Video çok bulanık. Eğer arka planda çalışan uygulamalar varsa örneğin fxsound gibi stutter yapar. Eğer normal kullanımda anormal bir durum görmediysen sorun yok, zaten testlerde tepki süresi bakımından ortalama bir sonuç veriyor. Yani biraz ghosting olur, OLED almadığın veya bfı kullanmadığın sürece minimal ghosting yapar normal. 1ms diye satılan monitörler 5ms ten aşağı değil biraz ghosting bu yüzden oluyor. Aşırı olmadığı sürece dert edecek bir durum yok. Panelin kendisi böyle zaten aynı paneli kullanan MSI monitör de biraz ghosting yapıyor.

Yaklaşık 10 gün önce Tom's hardware inceledi bu modeli.

Son düzenleme:
OverDrive ayarını bul. Off, standart gibi seçenekler olacak. Onu standart yap. Ayrıca gsync aç ve arka planda sadece ghosting testi açık olsun. Video çok bulanık. Eğer arka planda çalışan uygulamalar varsa örneğin fxsound gibi stutter yapar. Eğer normal kullanımda anormal bir durum görmediysen sorun yok, zaten testlerde tepki süresi bakımından ortalama bir sonuç veriyor. Yani biraz ghosting olur, oled olmadığı veya BFI kullanmadığın sürece minimal ghosting yapar normal.
Bu olabilir mi hocam Ktc h27e6

300 hz seçili
@bluerr

Dosya Ekleri

• IMG_7165.jpeg
    IMG_7165.jpeg
    105,3 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Bu olabilir mi hocam KTC H27e6.

300 Hz seçili.
@bluerr

Evet o ayar. Onu FPS oyunlarında standart, hikayeli oyunlarda kapalı olarak kullan. Ayrıca G-SYNC aç oyuna gir. Renk sıcaklığı ayarını da kullanıcı ayarında deneyebilirsin, en ideali için senin ayar yapman lazım.

Videoda durum nedir hocam tekrardan sizin dediğiniz ayarda attım 300 Hz gyns açık

Normal biraz ghosting var o kadar. O da normal yani 12K ya 300Hz monitör alıyorsun. Bu monitörün renk gamutu, parlaklığı ve kontrast oranı yüksek. Ben çok hızlıyım diye öne çıkmıyor, uygun fiyata yüksek Hz, yüksek renk gamutu, yüksek parlaklık ve yüksek kontrast oranı sunuyor.

Normal biraz ghosting var o kadar. O da normal yani 12K ya 300Hz monitör alıyorsun. Bu monitörün renk gamutu, parlaklığı ve kontrast oranı yüksek. Ben çok hızlıyım diye öne çıkmıyor, uygun fiyata yüksek Hz, yüksek renk gamutu, yüksek parlaklık ve yüksek kontrast oranı sunuyor.
İade etsem aynısından tekrardan alsam oda aynı olur doğrumu hocam kusura bakmayın fazla bilgim yok

İade etsem aynısından tekrardan alsam oda aynı olur doğrumu hocam kusura bakmayın fazla bilgim yok
Çok benzer olur. Monitör ısındıkça daha çok hızlanır, bu yüzden testler monitör sıcakken yapılıyor.

MSI da benzer bir monitör çıkarmıştı zamanında. Yüksek Hz, yüksek renk gamutu, yüksek parlaklık ve yüksek kontrast oranı sunuyordu. Bakın ghosting testine biraz ghosting var. Bundan normali yok, hızlı panellerin bir çoğu düşük ölçüm verilerine sahip. O modeli de stok buldukça sık sık öneriyordum.

Screenshot_20260128_220909_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg

Hızlı dediğimiz LG bile biraz ghosting yapıyor. Kısaca gayet iyi monitör aldın, boşuna iade etme.

Screenshot_20260128_221456_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı