Çözüldü Monitörde ışık sızması mı var IPS glow mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kutmoon

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
ViewSonic 27" VX2758A-2K-PRO 170Hz
Arkadaşlar ViewSonic 27" VX2758A-2K-Pro 170Hz monitör aldım ve ışık süzmesi mi var yoksa IPS glow mu anlayamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kafamı sağa sola veya yukarı aşağı doğru hareket ettirdiğimde veya kamerayı sağa sola yukarı aşağı doğru hareket ettirdiğimde o köşelerdeki parıltılarda hareket ediyor hocam.
IPS glow, panelin yapısından kaynaklanan bir durum olduğu için bakış açınıza göre değişkenlik gösterir. Işık sızması ise genellikle panelin kenarlarından veya köşelerinden gelen daha sabit bir ışıktır ve bakış açınızı değiştirdiğinizde çok fazla değişmez.

Bence kafaya takmayın IPS panellerin hepsinde bu sorun var. Oyunlarda filmlerde çok karanlık bir odada değilseniz siyahların grileştiğini çok hissetmezsiniz. Bu gibi sorunlar istemiyorsanız OLED bir monitör almalısınız.

Farklı açılardan çektim ve sarı ışıklar resimdeki gibi yukarı aşağı sağa sola doğru farklı hareket ediyorlar. IPS glow bu mudur?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-06-24 at 23.07.57.jpeg
    40,7 KB · Görüntüleme: 91
  • WhatsApp Image 2024-06-24 at 23.07.55.jpeg
    69,1 KB · Görüntüleme: 88
  • WhatsApp Image 2024-06-24 at 23.07.54.jpeg
    64,8 KB · Görüntüleme: 74
Resimlerde görüldüğü gibi ekranın alt kısmında, özellikle köşelere doğru yoğunlaşan bir parlama var. Bu parlama, farklı açılardan bakıldığında renk ve yoğunluk değişimi gösteriyor. Aynı zamanda sarı ışıkların hareket ettiği bilgisini de vermişsiniz. Tüm bu özellikler, IPS glow'un belirtileridir.

Evet hocam bu glow.

Başka bir arkadaş ışık süzmesi demişti de korkmuştum hocam eyvallah çok sağ olasın.

Hocam çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için bir de ışık süzmesi bir sorun teşkil eder mi acaba?

Görünüm dışında sorun etmez. Takıntılı değilseniz tabii bu tür şeylere.

Hocam öyle fazla bir zararı yoktur. Evet takıntın yoksa bir sorun olmaz ama dediğimiz gibi IPS GLOW bu iyi geceler.

Hocam öyle fazla bir zararı yoktur. Evet takıntın yoksa bir sorun olmaz ama dediğimiz gibi IPS glow bu iyi geceler.

Çok teşekkür ederim tekrardan iyi geceler dilerim.

Görünüm dışında sorun etmez. Takıntılı değilseniz tabii bu tür şeylere.

Hocam öyle fazla bir zararı yoktur. Evet takıntın yoksa bir sorun olmaz ama dediğimiz gibi IPS glow bu iyi geceler.

Hocam konuyu tekrardan hortlatmak zorunda kaldım ancak bir şey kafama takıldı sizlere sormak istedim bir arkadaş ışık süzmesinin ölü pixelden sonraki en büyük sorun olduğunu ve iade edilmesi gerektiğini söyledi monitörün. Ben pek anlamamda bu kadar büyük bir sorun teşkil ediyor mu bu zararlı mı? İleride daha çok yaygınlaşabileceğini görüntüyü bozabileceğini falan söyledi de sormak istedim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…