Monitörde ölü piksel nedir?

şöyle düşün; bir monitör belli bir adette piksellerden olusuyor, örneğin 1 milyon adet kücük lambacık. onlardan 1 tanesi yanmayınca ölü pixel ölüyor. insanın normal kullanımda fark etmesi mümkün değil pek.
 
Monitördeki bir veya daha fazla pikselin sizlere ömür olmasına denir. Ekrana verilen görüntünün rengini yansıtamazlar. Mesela tamamen beyaz bir ekranda siyah piksel görüyorsanız, ölü piksel var demektir.
 
Monitörde ölü piksel, LCD veya LED ekranlardaki renk değişimine uğrayamayan pikseldir. Kısacası, bir veya birden fazla alt pikselin sürekli açık (beyaz) veya kapalı (siyah) kalmasıyla meydana gelir. Ölü pikseller, temel olarak üç kategoriye ayrılır: ölü piksel, sıkışmış piksel ve sıcak piksel. Her biri, renk üretme şekli ve ekranın diğer bölümleri ile olan ilişkisi bakımından farklılık gösterir. Ölü pikseller, üretim sürecinin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir veya kullanım sırasında meydana gelebilirler.
 
Hangi moderatör düzeltti bilmiyorum fakat anlamı bozmuş ve sizi gereksiz yormuş oldu, ben Önemsiz ölü pixel nedir bunu merak etmiştim. Gerçekten anlamıyorum ben bir konu açmak istemedim ve benim adıma konu açılmış, monitör indirimi konusu açan farklı bir arkadaşın konu içeriğindeki bir monitöre satıcının yazmış olduğu Önemsiz Bir Ölü Pixeli vardır yazısına istinaden ne demek istediğini sormuştum, bunu benden habersiz anlamını değiştirip ve yeni bir konu şeklinde açmışlar tuhaf doğrusu. Yani yarı şakalı bir şekilde Pixeli var da önemsiz olduğuna nasıl karar veriyoruz şeklinde bir yorum yapmak istemiştim sadece.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı