Monitörde tepki süresi ve panel önemi

ibrhmates

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Kasiyer
Arkadaşlar kolay gelsin.
Rekabetçi oyunlarda tepkime süresi önemli evet ama normal casual oyunlarda tepki süresi önemli midir?
Hangi panel tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya aralarındaki farkların çok düşük olduğunu düşünüyorum. Ben şahsen input lagtan çok etkilenen bir insanım. Arkadaşlarımın hissetmediği lagları hissediyorum ve bu beni deli ediyor. Ancak IPS panel monitör kullanıyorum ve alırken bende bu gecikmeden tırsıyordum da... Yani ne bileyim yok öyle bir şey gayet rekabetçi oyunları oynuyorum bir gecikme olmadan. Veya beni delirtecek seviye de değil.

Bence bir teknoloji markette git hepsini gör. Dikkatli olarak VA panel incelemedim ancak TN ile IPS arasında çılgın fark var bana göre. Gözlerim bayram etmiş yahu.

IPS ve VA panel arasındaki farklar renklerdir.
Curved VA panele sağdan baktığınızda sol köşedeki renklerde kaymalar görebilirsiniz.
VA panel alıcaksanız tam karşısında oturmanız gerekiyor.
IPS ise daha güzel görüntü kalitesi sağlıyor.
Sonunda kadar IPS, IPS ve IPS :)

Asus VG279Q monitör kullanıyorum. VN247h monitörden geçtim. 1ms 144hz bu kadar mı fark ettirir? Ettirir. IPS panel çok hoş duruyor. Gönül isterdi 2K, 4K olsun ama fiyatta aynı ölçüde artıyor.

Rekabetçi oyun oynuyorsanız kesinlikle 144Hz altına düşmenizi tavsiye etmem. 120Hz belki ama 75Hz kesinlikle değil. 27" 75Hz alacağınıza, 23" 120Hz veya 144Hz almanızı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı