Monitörde yırtılmalar oluyor

Eğer oyundan aldığın FPS monitörünün Hz değerinden fazla ise bu normal. Oyunlardaki V-Sync gibi ayarlar işini çözecektir.

Zaten bazı monitörlerde bu işi önleyecek sistem bulunur.
  • FreeSync (AMD)
  • G-Sync (NVIDIA)

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Monitöründe FreeSync veya G-Sync desteği varsa onu açabilirsin. Sistem özelliklerini ve monitörü belirtseydin iyi olurdu.
  • Oyun içi ayarlardan V-Sync'i açabilirsin. Yalnız bu ayar biraz gecikme oluşturabilir.
  • RivaTuner programı ile FPS'i monitörün yenileme hızına veya yüksek FPS alabiliyorsan yenileme hızının katlarına sabitleyebilirsin (60 Hz ise 60 FPS, 120 FPS gibi).

Sadece oyunlarda oluyorsa V-Sync açın deneyin. Eğer normal kullanımda internette gezinirken de oluyorsa PC üzerinden ss alıp buraya atın ona göre monitörden olup olmadığınız yazarız.

@Çağlar Şanlı

Hocam bu arada yazım kurallarına dikkat edin bence 1 saatlik ceza veriyorlar. Monitörünüzün modelini biliyorsanız yazabilir misiniz? Bir de V-Sync açmanızı öneririm.

Monitörümde V-Sync yok.
Ekran kartın monitörün Hz'sinden daha fazla FPS veriyor V-Sync açabilirsin yırtılmayı önlemek için.

V-Sync yok monitörümde.
Sadece oyunlarda oluyorsa V-Sync açın deneyin. Eğer normal kullanımda internette gezinirken de oluyorsa PC üzerinden ss alıp buraya atın ona göre monitörden olup olmadığınız yazarız.

Ss alıyorum fakat ss de gözükmüyor o bozulma. Video izlerken oluyor ve oyunda.
Ama V-Sync çok yüksek FPS düşüşleri sağlar senin kare hızını monitörle eşitlemeye çalışır ama ekran kartın zayıfsa gücü monitöre yetmiyor olabilir.

Anladım saolun.
@Çağlar Şanlı

Hocam bu arada yazım kurallarına dikkat edin bence 1 saatlik ceza veriyorlar. Monitörünüzün modelini biliyorsanız yazabilir misiniz? Bir de V-Sync açmanızı öneririm.

V-Sync yok ne yapmalıyım yani başka nasıl çözebilirim?
Youtube den video izlerken tam ekranda gözüküyor ve mouseyi ekranda haraketsiz bıraktıktan sonra gözüküyor mouseyi ekranda dolaştırınca bişey olmuyor onu anlamadım

Son düzenleme:
Hocam oyun ayarlarında olması lazım V-Sync. FreeSync ve G-Sync monitörde olan şeyler ama V-Sync kısmına oyun ayarlarından grafik/görüntü kısmından erişebilirsiniz.

aynen oyundan seçipte oynuyorum bide bu ekran kartının sorunu mu monitörün mü başka bi ekran kartını takıyorum ondada oluyor kablodan dolayıda olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı