Monitördeki farklı renklerin sebebi nedir?

JOTEMM

Hectopat
Daha fazla  
1680104462632.png

Yukarıdaki mavi harflerın yanında kırmızı pikseller var. Aynı sorun sarı harflerde de var ama onların yanında koyu mavı renklı pikseller var ve bazen monıtorde dalgalanma goruyorum. Oyunlarda crosumun yanlarında da oluyor aynısı. Sebebi nedir cok sınır bozucu bir şey. Nasıl düzeltebilirim?

Yeni kablo aldım düzelmedi.Format attım gene düzelmedi.Ekran kartı kaynaklı olabilir mi peki sizce ne dersiniz.
1920x1080 çözünürlüğüne getirdin mi masaüstünden? Bir de monitörün menüsünden da fabrika ayarlarına getir. Kabloda değil kullandığın çözünürlükle alakalı olduğunu belirtmiştim.

Demek ki artık ya ekran kartı ya da kabloyla ilgili bir durum var. Sen şu anda 1080p'ye çekince çözünürlüğü düzeliyor mu düzelmiyor mu onun cevabını ben 10 kere sormama rağmen alamadım.
1080p ye aşınca o degısık renkler gıdıyor evet ama harfler boyle bı parazıtlı oluyor sankı gene piksel var ama parazıtlı bakın ornek foto atıyorum.

b451ed91-21c2-498d-ae83-745ce5428c5f.jpg

Yerinde olsam kaliteli bir kablo alıp denerdim. Eğer düzelmezse iade ederdim. Sonrasında monitör veya ekran kartı portundan şüphelenirdim.
kaliteli kablo aldım dun bi tan 140 tl ye gene duzelmemıstı tv ye takıp denedım tv kalıtesız olunca anlayamadım monıtorden mı ekran kartından mı ama servise versem de inanmıyorum bunu sorun olarak gorceklerıne gerı gonderıcekler gıbı gelıyor ne onerırısınz..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı