Monitördeki görüntüler piksel piksel duruyor

Oguzkaan0

Centipat
Daha fazla  
Monitör sanki net değil gibi ancak ilk defa 24” kullandığım için herkeste böyle mi emin olamıyorum. Sizler de benim çektiğim gibi fotoğraf çekip atabilir misiniz?
1920x1080 3D ayarlar kalite modunda.

Dosya Ekleri

• IMG_4330.jpeg
    IMG_4330.jpeg
    175,3 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_4329.jpeg
    IMG_4329.jpeg
    114,6 KB · Görüntüleme: 47
Monitör sanki net değil gibi ancak ilk defa 24” kullandığım için herkeste böyle mi emin olamıyorum. Sizler de benim çektiğim gibi fotoğraf çekip atabilir misiniz?
1920x1080 3D ayarlar kalite modunda.

Keskinlik ayarların artmış bu da gözünü yoruyor. Monitörün OSD ekranını ve ekran kartının sürücü ekranındaki keskinlikleri kontrol et.

Keskinlik ayarların artmış bu da gözünü yoruyor. Monitörün OSD ekranını ve ekran kartının sürücü ekranındaki keskinlikleri kontrol et.
ekran kartının ayarlarına nereden ulaşabilirim. Monitör ayarları şu an 70 seviyesinde. Orijinal hali 50 ancak azaltınca da çok bulanık olmaya başlıyor.

Ekran kartının ayarlarına nereden ulaşabilirim? Monitör ayarları şu an 70 seviyesinde. Orijinal hali 50 ancak azaltınca da çok bulanık olmaya başlıyor.

Masaüstüne sağ tıkla ve ekran kartının denetim paneline gir. Oradan keskinlikle ilgili kısmı bul. Monitörün osdsinde %50'de kullanman lazım. Eğer farklı bir ayar açıksa ekranın bulanık görünecektir. Oradan netlik vermen bulanıklığı çözmez. Bulanıklığın sebebini bulmalısın ki çözebilesin.

Masaüstüne sağ tıkla ve ekran kartının denetim paneline gir. Oradan keskinlikle ilgili kısmı bul. Monitörün osdsinde %50'de kullanman lazım. Eğer farklı bir ayar açıksa ekranın bulanık görünecektir. Oradan netlik vermen bulanıklığı çözmez. Bulanıklığın sebebini bulmalısın ki çözebilesin.
ayarlar bu şekilde hocam.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-26 225618.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-26 225618.png
    21,7 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran görüntüsü 2025-03-26 225551.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-26 225551.png
    20,9 KB · Görüntüleme: 28

Paylaştığın görsele göre kalitede değil. Kalitede olması için 3.tiki seçmen gerekiyor. Sen 2.tiki seçerek ben ayarlarım yapmışsın. Monitörün marka modeli nedir? OSD sıfırlama var ise OSD üstünden monitörü de sıfırla. Sorun senin monitörün OSD'sinden kaynaklanıyor büyük ihtimalle. OverDrive'ı %100 yaptıysan bu durum sık yaşanıyor.

Paylaştığın görsele göre kalitede değil. Kalitede olması için 3.tiki seçmen gerekiyor. Sen 2.tiki seçerek ben ayarlarım yapmışsın. Monitörün marka modeli nedir? OSD sıfırlama var ise OSD üstünden monitörü de sıfırla. Sorun senin monitörün OSD'sinden kaynaklanıyor büyük ihtimalle. OverDrive'ı %100 yaptıysan bu durum sık yaşanıyor.
3.tiki seçtim ancak değşim olmadı. Monitör lg 24gn65r-b model. Overdrive ayarı nereden yapılıyor hocam

3.tiki seçtim ancak değşim olmadı. Monitör LG 24GN65R-B model. OverDrive ayarı nereden yapılıyor hocam.

AMD bir monitöre NVIDIA bir ekran kartı bağlamışsın. OSD menüsü büyük ihtimalle cihazın ya İngilizce ya da türkçedir. Türkçe ise keskinliği bulman lazım İngilizce ise sharpness. OSD menüden görüntü ayarlarını kendine göre ayarlaman lazım. Keskinliği düşürmen yardımcı olur. Ancak sorununu tam çözebileceğimizi sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı